Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Aloe vera si rozotrela po tvári. Budete ohromení, čo sa stalo po 15 minútach!

Šťava z Aloe vera je liečivá, obsahuje výživné látky.
Šťava z Aloe vera je liečivá, obsahuje výživné látky. (Zdroj: thinkstock.com)

Akonáhle uvidíte výhody používania alove vera, už nikdy nebudete kupovať iné produkty pre zdravie! Ak sa vám to zdá prehnané, zrejme po tomto zistení zmeníte názor.

Aloe vera má mnoho liečivých vlastností, vďaka čomu je široko používané v kozmetických výrobkoch. Nemusíte siahnuť hlboko do vrecka, aby ste mali krásnu, jemnú a rozžiarenú pleť. Všetko, čo potrebujete, je jednoduchý trik! Najlepšie na tom je, že potrebujete len jednu zložku, ktorou je Aloe vera. Výsledky vás pritom príjemne prekvapia!

Poklad ukrytý vo vnútri rastliny

Hrubé, dužinaté listy a drevnatý kmeň. Takto vyzerá jeden z najúžasnejších darov prírody, pričom to najcennejšie pre človeka nájdete vo vnútri rastliny. Listy obsahujú šťavu pripomínajúcu priehľadný gél, ktorý svojimi účinkami môže nahradiť takmer celú domácu lekárničku. Šťava má protizápalové, protiplesňové a antibiotické účinky, preto je skvelá na rôzne ekzémy a iné kožné zápaly. Blahodarne pôsobí aj na akné, opary, afty, ale i na odreniny, popáleniny a zmierňuje bolesti v svaloch.

Obsahuje množstvo dôležitých aminokyslín, minerálov, vitamínov a iných substancií. Zásobí nás horčíkom, zinkom, vápnikom, draslíkom, ale aj sodíkom, a čo sa týka vitamínov, zastúpenie tu majú vitamín A, C, niektoré vitamíny skup. B. Netreba s ňou nič robiť, poslúži nám v surovom stave.


7 potravín, ktoré zbytočne vytláčame z jedálnička: Po tomto zistení urobíte inak!


Šťava sa dá získať jednoduchým spôsobom. List Aloe vera treba zbaviť najprv zelenej šupky a zvyšnú dužinu môžete rozmixovať. Stačí aj vidličkou, alebo, ak chcete jemnú šťavu bez väčších kúskov, pomôže aj odšťavovač.

Ako pôsobí na pleť?

Najskôr dôkladne umyte jej listy. Zoberte hrubší list a odrežte ho, vytečie vám z neho liečivý gél. Dajte ho do misky, aby ste ho v prípade ďalšej potreby mohli použiť inokedy. Rozotrite šťavu z liečivej rastliny po celej tvári pomocou prstov. Ak chcete, môžete si ňou trochu pomasírovať tvár, tak sa lepšie vstrebá do pokožky. Nechajte tak po dobu 15-20 minút. Potom umyte tvár vodou. V žiadnom prípade však nepoužite žiadne mydlo, ani akýkoľvek prípravok s chemickým zložením na tvár, inak maska nebude mať požadovaný efekt.

Vysušte svoju tvár pomocou čistého uteráku. Výsledky na sebe pocítite už po prvom použití! Sami sa presvedčíte na vlastnej koži, prečo sa o Aloe Vera hovorí ako o zázračnej rastline, ktorá si dokáže poradiť takmer s hocičím. Vaša pokožka bude ihneď pružná, vypnutá, jemná a zároveň rozjasnená.

Čítajte tiež: Každý deň vypil litre vody: Neuveriteľné, ako sa začalo meniť jeho telo deň po dni!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9