Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zmiešajte tieto dve zložky a v rukách máte veľký triumf: Budete ohromení výsledkami!

Využite silu kokosového oleja, oceníte jeho zázračné účinky!
Využite silu kokosového oleja, oceníte jeho zázračné účinky! (Zdroj: thinkstock.com)

Každá z nich má neskutočné účinky, no keď ich zmiešate, vytvoríte zmes s nesmiernou kvalitou! Žiadny kozmetický prípravok sa jej nevyrovná. Presvedčte sa o tom na vlastnej koži!

Kto by nechcel mať krásnu, čistú, priam dokonalú pleť? Kozmetické firmy sa predbiehajú, ktorá z nich vytvorí účinnejšie čistiace pleťové mlieka, tonizačné vody, séra či hydratačné krémy. Mnohé z nich dokážu odstrániť odumreté bunky a pokožku tak dôkladne vyčistiť, iné prípravky na krémovej či olejovej báze sa postarajú o hydratáciu, zvláčnenie kože, ktorá je navyše aj jemná. Niektoré z týchto produktov však nie sú práve najlacnejšie. Prečo však míňať peniaze na kozmetické výrobky, z ktorých vám niektoré dokonca ani nemusia pomôcť, keď si sami môžete doma vytvoriť vlastný prírodný krém, u ktorého máte zaručené, že skutočne funguje?

Ako sa uvádza na portály healthylifetricks.com, na výrobu pleťového krému potrebujete len dve ingrediencie, ktoré už pravdepodobne máte v kuchyni. Ide o jedlú sódu a kokosový olej! Tieto dve zložky sú sami o sebe veľmi účinnými pomocníkmi a pomáhajú pri liečbe problematickej pleti. Nestoja veľa a sú ľahko dostupné. Na rozdiel od mnohých výrobkov, plných chémie a iných škodlivých látok, sú tieto dve zložky úplne bezpečné pre vašu pleť.

Ak ich zmiešate, držíte v rukách skutočný triumf v podobe krému s neskutočnými účinkami! Budete príjemne prekvapení výsledkami. Funguje skvele pri liečbe akné, začervenaní, jaziev a odstránení odumretých buniek kože. Budete ohromení!


Čo sa v skutočnosti nachádza v pitnej vode? S týmto ste nerátali!


Zložky so zázračnými účinkami

Jedlá sóda alebo hydrogénuhličitan sodný je často používaný na pečenie. Taktiež ho mnohí poznajú ako účinné leštiace činidlo, či dokonca ako dezodoračný prostriedok. Dokáže nahradiť množstvo čistiacich prostriedkov v domácnosti, pričom tie kupované obsahujú množstvo toxických a chemických látok. Sóda je úplne neškodná a poskytne vynikajúce výsledky! Svoje využitie našla aj v kozmetike, na bielenie zubov alebo ako dezodorant. Je skvelou pomôckou pri liečení a odstraňovaní čiernych bodiek a vyrážok, keďže vyrovnáva hladinu pH pokožky.

Veľkú silu má aj kokosový olej, ktorý vyniká svojimi antibakteriálnymi, hojivými a hydratačnými vlastnosťami. Hydratuje a vyživuje pokožku. Kokosový olej je oveľa jemnejší a bezpečnejší ako jedlá sóda, môžu ho používať aj tí s najcitlivejšou pokožkou.

Ako z nich vytvoriť kozmetický prípravok?

Aby bolo možné stanoviť presné množstvo každej zložky, musíte poznať typ pleti a to, čo vlastne chcete dosiahnuť týmto domácim krémom. Ak ste majiteľky citlivej pokožky, použitie kokosový olej a sódu v pomere 2:1. Ak potrebujete účinný peeling, použitie ich v pomere 1:1. Jediné, čo musíte spraviť, je zmiešať tieto dve zložky. Zmes môžete použiť na mokrú či suchú pokožku. Poslúži vám ako maska, ktorú necháte pôsobiť na pleti pár minút a následne zmyjete teplo vodu. Ďalšou možnosťou je masírovať si týmto krémom vlhkú pokožku, čím ju zbavíte odumretných buniek kože a nečistôt.

Čítajte tiež: Jedinečný spôsob, ako liečiť nádchu: Dajte si mokré ponožky a sledujte, čo sa bude diať

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9