Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Túto chybu robí KAŽDÝ DRUHÝ muž: Keď zistíte, čo vám hrozí, pobežíte do kúpeľne!

Ilustračné foto: Gettyimages.com Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto: Gettyimages.com (Zdroj: gettyimages.com)

Dôkladná intímna hygiena by sa nemala týkať len žien, ale aj mužov. Mnohí muži, žiaľ, nevedia, ako často a akým spôsobom by si mali umývať genitálie. Nesprávnymi návykmi riskujú infekciu, a dokonca aj rakovinu!

Ako upozorňuje portál Focus.de, nemeckí muži nie sú práve najlepším príkladom dodržiavania zásad intímnej hygieny. Nie každý z nich sa denne sprchuje, a to sa týka aj výmeny spodnej bielizne. Podľa slov urológa Armina Seckera z Fakultnej nemocnice v Münsteri je dôsledkom zlej hygieny nepríjemný zápach, ale aj riziko infekcie, či dokonca karcinóm penisu.

Čítajte viac: Túto sexuálnu praktiku z postele radšej vyžeňte: Pre ženy rozkoš, pre mužov gilotína

Karcinóm penisu postihuje v priemere každého stého muža. Ide o agresívnu formu rakoviny, ktorej príčinou môže byť napríklad nedostatočná hygiena, resp. smegma (zmes mazu a mŕtvych buniek hromadiaca sa pod predkožkou). Ak na úde ostáva, čiže muž penis dostatočne neumýva, môže spôsobiť zápal. Práve ten dokáže podnietiť rakovinové bujnenie.

Foto: Gettyimages.com
Zobraziť galériu (2)
Foto: Gettyimages.com  (Zdroj: gettyimages.com)

Pred aj po každom styku!

Podľa urológa by si mali muži umývať intímne partie aspoň raz denne, predovšetkým oblasť pod predkožkou – pomocou teplej vody a mydla s neutrálnym pH. Takisto by sa mali umyť pred a po každom pohlavnom styku, v opačnom prípade môžu na partnerku preniesť patogény nachádzajúce sa na penise.

Umývanie by malo byť jemné, bez nadmerného mydlenia, ktoré by opäť mohlo viesť k podráždeniu a zápalu. Okrem umytia treba penis aj dôkladne osušiť, aby sa nestal živnou pôdou pre mykózu. Ako odborník na záver pripomína, preháňať by ste to nemali ani s holením, pretože poranené miesta by mohli byť vstupnou bránou pre mikróby.

Viac o téme: PenisIntímna hygiena
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9