Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Petrovi Kramnému hrozí psychické zrútenie: Spácha samovraždu?

Peter Kramný prežíva dni v úplnej bezmocnosti: je zavretý na izbe a smúti za rodinou.
Peter Kramný prežíva dni v úplnej bezmocnosti: je zavretý na izbe a smúti za rodinou.

Je 24 hodín zavretý na hotelovej izbe v Egypte, kde v uliciach panuje násilie. Navyše, smúti za najbližšou rodinou, ktorá je po smrti. Aby toho nebolo málo, ovládla ho zúfalosť, keďže sa vynárajú špekulácie, či svoju rodinu sám nezabil!

Takto sa v týchto dňoch pravdepodobne cíti Peter Kramný, ktorý pred mesiacom prišiel o svoju manželku Moniku a dcéru Klárku. Tie boli nájdené v hotelovej izbe v Egypte bez známok života. Peter je bezmocný. Ľahko sa môže psychicky zrútiť, či siahnuť si na život...

Potrebuje sa vyrozprávať a vyplakať

Človek, ktorý o niekoho príde, cíti potrebu hovoriť o svojich pocitoch spojených s tragickou udalosťou. Potrebuje, aby ho niekto počúval, ako hovorí o spomienkach. Tak sa z tejto straty ľahšie dostane. Peter je však zavretý na hotelovej izbe a nemá žiadnu spriaznenú dušu, s ktorou by sa o tom porozprával. Ak sa neráta egyptský prokurátor, ktorému musí Peter neustále preukazovať svoju nevinu. Je to veľmi nepríjemná záležitosť, ak sa jedná o krivé obvinenie z niečoho, čo by v živote neurobil. Nezabil by svoju milovanú manželku a dieťa. Peter preto z toho musí byť zúfalý až bezmocný, pričom nechýbajú ani pochmúrne myšlienky. Je len otázkou času, do kedy ten tlak vydrží...

Trpiaci človek ocení blízkosť a dotyk osoby, ktorej sa vyplače. Objatie a stisk ramena ho môže povzbudiť, aby to zvládol a preniesol sa cez to. Peter sa však nemá komu vyplakať a ani podať pomocnú ruku, keďže je zavretý medzi štyrmi stenami.

Aké môže myť fyzické problémy?

Pocity osamelosti, viny a opakované návaly strachu – tým všetkým zrejme prechádza Peter Kramný, ktorý prišiel o manželku a dieťa.

Keď niekomu zomrie jeho blízky, ľudský organizmus vtedy čelí obrovskej psychickej záťaži. Častokrát sa to môže preniesť až na fyzickú stránku tela. Silné emócie zapríčiňujú zmeny fyzického charakteru ako je tlak v hrudi, rýchly tlkot srdca, zrýchlené dýchanie či tráviace problémy ako stiahnutý žalúdok.

Strach zo stiesneného prostredia

Navyše, stiesnené prostredie pôsobí na človeka veľmi negatívne. Pociťuje vtedy úzkosť a strach, ako by sa dusil. Človek je v strese, ktorý môže spôsobiť infarkt alebo dokonca žalúdočné vredy. Čím dlhšie tento stav trvá, tým je viac pravdepodobnejšie, že sa pokúsi o samovraždu. Stresová záťaž by mohlo dokonca vyústiť do sebaubližovania.

Je preto pravdepodobné, že pod vplyvom emócií by mohol Peter spraviť niečo, čo by mohlo oľutovať. Treba len dúfať, že vyšetrovanie už čoskoro skončí a Peter sa konečne dostane do Česka, či už bude vinný alebo nie.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9