Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Usmievajte sa: Svetoví experti prezradili tajomstvá šťastia (2. časť)

Stačí dodržiavať pár zásad od svetových expertov a budete šťastnejší.
Stačí dodržiavať pár zásad od svetových expertov a budete šťastnejší.

Skoncujte so svojím životom plným smútku a depresií. Je načase privítať svoje nové ja, ktoré bude šťastnejšie, vyrovnanejšie a optimistickejšie. Vďaka svetovým expertom, ktorí prezradili tajomstvá šťastia, sa vám to určite podarí.

Buďte sami sebou

Nebojte sa, čo si o vás ostatní pomyslia - buďte sami sebou. Noste, čo chcete, správajte sa ako chcete a bavte sa s ľuďmi, s ktorými chcete a je vám s nimi príjemne. Šťastní ľudia sú spontánni, prirodzení a hovoria len to, čo si myslia a pritom sa za svoje názory nehanbia. Nepremýšľajú o tom, čo si o nich druhí pomyslia.

S nikým sa neporovnávajte

Podľa Claudie Senik, profesorky na University of  Paris-Sorbonne, ambície sú zdravé, robia ľudí šťastnými a naopak, závisť ich robí nešťastnými. Ak sa budete porovnávať s ostatnými a pozastavíte sa nad tým, prečo niekto dosiahol niečo viac a vy ešte nie, ambície sa vám stratia, keďže sa budete venovať len tými, ktoré niekto iný už dosiahol. Súsetreďte sa len na svoje ciele a sny, ktoré si chcete splniť, potom si môžete naplno vychutnať svoje úspechy, ktoré ste dosiahli.

Nerobte si starosti

Neberte sa príliš vážne. Šťastní ľudia si nerobia s ničím starosti a vedia uznať, že 90 % z ich obáv sa nesplní. Verte tomu, že množstvo obáv si vytvoríte len vo svojej hlave, čím sa zbytočne stresujete.

Nezabúdajte na spoločenský život

Ak chcete byť šťastnejší, chodievajte často do spoločnosti, prijmite pozvánku na oslavu narodenín vášho kamaráta, užite si s rodinou alebo kamarátmi dovolenku na chate alebo sa zúčastnite na firemnom večierku.

Ako radí Eunkook M. Suh, profesor psychológie na univerzite Yonsei v Soule, vytvorte si bohatý spoločenský život. Neurobte si však z toho len povinnosť, ale pretože je to obohacujúce, zmysluplné a zábavné. Navyše, každého človeka urobí šťastným fakt, že s ním ostatní ľudia radi trávia čas.

Nájdite zmysel života

Môžete sa naučiť byť šťastným, ale nájsť zmysel a účel v živote je to, čo k tomu vedie, nie je iná cesta. Najšťastnejší ľudia ocenia a pochopia, že byť šťastný pridáva roky svojho života, a život svojim rokom.

Svetoví experti prezradili i ďalšie tajomstvá šťastia. Odhaľte ich v prvej časti článku!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9