Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Pozor na nepriateľské pocity voči druhému: Môžu zradiť vaše zdravie

Nahnevajte sa na človeka, ktorý vám ublížil, uškodíte svojmu zdraviu.
Nahnevajte sa na človeka, ktorý vám ublížil, uškodíte svojmu zdraviu.

Nechcete niekomu odpustiť, lebo vám ublížil? Dávajte si na to pozor, nepriateľské pocity voči niekomu pôsobia negatívne na ľudské zdravie. Ak sa stále na niekoho hneváte, podpíše sa to čoskoro na vašom zdravotnom stave. Odpúšťajte preto druhým za ich chyby, vyhnete sa niektorým zdravotným komplikáciám.

Aké má negatívne účinky na ľudské zdravie?

Odpustenie vplýva pozitívne na ľudské zdravie a rozhodne sa neoplatí prechovávať k niekomu nepriateľské pocity. Potvrdila to štúdia, v ktorej sa ukázalo, že tí vysokoškolskí študenti, ktorí v sebe chovali nepriateľské pocity voči nejakej osobe, mali zvýšený krvný tlak a vyššiu tepovú frekvenciu.

U niektorých študentov, ktorí nedokázali odpustiť, sa tiež prejavilo zvýšené svalové napätie a menšia schopnosť zvládať nervové vypätie. Zaujímavé je, že keď si predstavili, že druhému odpustili, tlak i tep sa vrátili na normálne hodnoty.

Odpustenie prináša úľavu

Pracovníci International Forgiveness Institute v Madisone v štáte Wisconsin sú predvedčení o tom, že ak trpí človek nepriateľskými pocitmi voči druhej osobe, mal by si priznať svoje zranenie a odpustiť. Mal by sa tiež o tomto probléme s niekým porozprávať a uvažovať iným spôsobom. Tak zakúsi úľavu, ktoré odpustenie prináša a vyhne sa zdravotným problémom.

 

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9