Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Preč s boľavými kĺbmi a svalmi: TENTO olej pôsobí protizápalovo a zničí aj vši!

Olej z bobkových listov vám pomôže aj so všami u detí.
Olej z bobkových listov vám pomôže aj so všami u detí. (Zdroj: GettyImages)

Má antiseptické, antibiotické a protibolestivé vlastnosti. Dokonale uvoľní myseľ aj telo. Olej z bobkového listu v sebe ukrýva množstvo zdravotných výhod. Patrí medzi najpopulárnejšie prírodné prostriedky používané pri masážach.

Pýši sa príjemnou vôňou. Nepoužíva sa iba v našej slovenskej kuchyni, jeho výnimočnosť poznajú po celom svete. Obľúbený je aj v Stredomorí. Koniec koncov, dodáva fantastickú chuť mäsu, polievkam, ryži a omáčkam. Čo ste však možno o bobkovom lise nevedeli, sú jeho terapeutické účinky, keď je vo forme esenciálneho oleja, píše sa na steptohealth.com. Jeho hlavnými zložkami sú cineol a eugenol. Obsahuje tiež rôzne organické kyseliny, minerály hlavne železo a vápnik, ako aj vitamíny riboflavín, niacín a vitamín A. Esenciálny olej získaný z jeho plodov sa tradične používa na liečbu osteoartikulárnych zápalov a pedikulózy. Na čo všetko je ešte dobrý?

 

1. Podporuje svalovú relaxáciu

Tento olej je predovšetkým silný svalový relaxant. Podporuje kontrakciu a relaxáciu nervového impulzu. Okrem toho reguluje krvný obeh. Uvoľní boľavý krk a ramená. Pomáha tiež pri bolestiach hlavy alebo migréne.

 

2. Dekongestívum

Tak ako je známe používanie eukalyptových listov v prípade prechladnutia alebo chrípky, aj bobkový olej zriedený vo vode má rovnaké účinky. Podobne ako rozmarín pomáha tiež pri raste vlasov. Aróma tohto oleja odpudzuje hmyz, preto ho ľudia nepoužívajú len na odohnanie komárov, ale aj na zbavenie sa vší.

 

3. Je dobrý na pokožku

Tento úžasný olej je bohatý na vitamíny, minerály a antioxidanty, teda živiny, ktoré sú mimoriadne vhodné na starostlivosť o pleť. Netreba zabudnúť ani na jeho protizápalové a antimikrobiálne účinky, vďaka ktorým vás zbaví kožných infekcií a iných súvisiacich problémov.

Výroba oleja z bobkového listu

Príprava oleja z bobkového listu nie je vôbec náročná.

 

Ingrediencie

- 1 ½ lyžice bobkových listov

- 235 ml mandľového oleja

Všetko, čo budete potrebovať je jedna sklenená nádoba a jedna kovová lyžica. Pohár najskôr dobre umyte. Uistite sa, že sú bobkové listy čisté a vložte ich do pohára. Zalejte ich mandľovým olejom. Nakoniec zatvorte vzduchotesným vrchnákom a nechajte 40 dní odležať. Používajte s mierou.

 

Možné kontraindikácie

Jeho použitie by malo byť len lokálne. Vo väčšine prípadov je potrebné ho zriediť ešte z vodou, aby nespôsoboval podráždenie pokožky. Ak máte citlivú kožu alebo trpíte kožným ochorením, je nevyhnutné, aby ste sa pred začatím používania najskôr poradili so svojím dermatológom.

 

Zdroj: www.steptohealth.com

Viac o téme: VsiBobkovy listOlej z bobkovych listov
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9