CINIE 50

Upraviť profil

Informácie

ŠUKL kód:
36244
Názov lieku:
CINIE 50
Doplnok:
tbl 12x50 mg (blis. OPA/Al/PVC/Al)
Držiteľ:
Zentiva, k.s., Česká republika
Účinná látka:
Sumatriptán
Indikačná skupina:
ANTIMIGRAENICA,ANTISEROTONICA
Výdaj:
Viazaný na lekársky predpis

Popis a určenie

Cinie je analgetikum (liek proti bolesti), ktoré patrí do skupiny liekov proti migréne. Liečivom Cinie je sumatriptán, selektívny agonista 5HT1 receptora. Predpokladá sa, že bolesť hlavy pri migréne spôsobuje rozšírenie krvných ciev. Cinie tieto krvné cievy zužuje, vďaka čomu poľavuje migrenózna bolesť hlavy. Cinie sa používa na liečbu záchvatov migrény s aurou i bez nej (varovný pocit, ktorý sa zvyčajne ohlási ako zmena videnia v podobe zábleskov, lomených čiar, hviezd alebo vĺn). Odporúča sa neužívať Cinie počas tehotenstva, pokiaľ tak neurčí Váš lekár. . Nedojčite Vaše dieťa po dobu 12 hodín po užití Cinie. Všetko materské mlieko vylúčené počas tejto doby zlikvidujte a nedávajte ho Vášmu dieťaťu. Užívanie Cinie u detí, adolescentov a pacientov starších ako 65 rokov sa neodporúča.

Spôsob použitia

Tabletu prehltnite v celku a zapite vodou. Zvyčajná dávka pre dospelých je 50 mg . Pre niektorých pacientov môže byť potrebná 100 mg dávka. Ak Cinie neprinesie okamžitú úľavu, nie je prospešné užiť viac tabliet po tomto záchvate. Cinie môžete užiť pri ďalšom záchvate. Ak po prvej dávke migréna vymizne, ale potom sa znovu objaví, môžete užiť ďalšiu tabletu, pod podmienkou aspoň 2 hodiny od vtedy, čo ste si zobrali prvú tabletu. Neužívajte viac ako 300 mg (šesť 50 mg tabliet alebo tri 100 mg tablety) za 24 hodín.

Schopnosť viesť vozidlo a obsluhovať stroje

Samotná migréna alebo jej liečba liekom Cinie, môžu spôsobiť ospalosť. Ak ju pociťujete, nešoférujte ani neobsluhujte stroje.

Dokumenty

Pre detailnejšie informácie o lieku si prosím prečítajte dostupné dokumenty

ATC klasifikácia produktu

N
Nervový systém
N02
Analgetiká
N02C
Antimigreniká 
N02CC
Selektívne agonisty serotonínu (5-HT1)
N02CC01
Sumatriptán

Všeobecné informácie ku lieku

Registračné číslo:
33/0371/06-S
Exspirácia:
36
Typ registrácie:
MRP - Vzájomné uznávanie (mutual recognition proc.)
Dátum registrácie:
22.08.2006
Platnosť registrácie:
D - Registrácia bez omedenia platnosti

CINIE 50