Zalasta 2,5 mg tablety

Upraviť profil

Informácie

ŠUKL kód:
45718
Názov lieku:
Zalasta 2,5 mg tablety
Doplnok:
tbl 28x2,5 mg
Držiteľ:
KRKA d.d., Novo mesto, Slovinsko
Účinná látka:
Olanzapín
Indikačná skupina:
ANTIPSYCHOTICA (NEUROLEPTICA)
Výdaj:
Viazaný na lekársky predpis

Popis a určenie

Liek Zalasta sa používa na liečbu dospelých so schizofréniou. Schizofrénia je duševná choroba, ktorá má mnoho symptómov vrátane narušeného myslenia a reči, halucinácií (pacient počuje a vidí veci, ktoré neexistujú), podozrievavosti a klamlivých predstáv (mylných názorov). Liek Zalasta je tiež účinný pri udržiavaní zlepšenia stavu v prípade pacientov, ktorí odpovedali na počiatočnú liečbu. Liek Zalasta sa používa aj na liečbu stredne ťažkých až ťažkých manických epizód (mimoriadne povznesená nálada) u dospelých. Môže sa tiež použiť na prevenciu recidívy týchto epizód (návratu symptómov) u dospelých s bipolárnou poruchou (duševná choroba spôsobujúca striedanie období povznesenej nálady a depresie), ktorí odpovedali na počiatočnú liečbu. Zalasta nie je určená pre pacientov mladších ako 18 rokov. Počas tehotenstva tento liek neužívajte. Tento liek Vám nemá byť podaný v prípade, ak dojčíte.

Spôsob použitia

Váš lekár Vám povie, koľko tabliet Zalasty máte užívať a ako dlho ich máte užívať. Denná dávka Zalasty je medzi 5 a 20 mg. Máte užívať tablety Zalasty jedenkrát denne, podľa rady lekára. Pokúste sa užívať tablety vždy v rovnakú dennú dobu. Nie je dôležité, či ich užívate počas jedla alebo nalačno. Filmom obalené tablety Zalasty sú určené na vnútorné užitie. Tablety prehltnite celé s vodou.

Schopnosť viesť vozidlo a obsluhovať stroje

Nakoľko olanzapín môže spôsobiť ospalosť a závraty, pacienti musia byť opatrní pri obsluhe strojov, vrátane vedenia motorových vozidiel.

ATC klasifikácia produktu

N
Nervový systém
N05
Psycholeptiká
N05A
Antipsychotiká
N05AH
Diazepíny, oxazepíny, tiazepíny a oxepíny
N05AH03
Olanzapín

Všeobecné informácie ku lieku

Registračné číslo:
EU/1/07/415/002
Exspirácia:
36
Typ registrácie:
EU - Európska
Dátum registrácie:
27.09.2007
Platnosť registrácie:
D - Registrácia bez omedenia platnosti

Zalasta 2,5 mg tablety