Excedrin

Upraviť profil

Informácie

ŠUKL kód:
80422
Názov lieku:
Excedrin
Doplnok:
tbl flm 20x250 mg/250 mg/65 mg (blist.PVC/PCTFE/PVC/Al - transp.)
Držiteľ:
Novartis s.r.o., Česká republika
Účinná látka:
Kyselina acetylsalicylová, kombinácie s výnimkou psycholeptík
Indikačná skupina:
ANALGETICA, ANTIPYRETICA
Výdaj:
Nie je viazaný na lekársky predpis

Popis a určenie

Každá tableta lieku Excedrin obsahuje tri liečivá: kyselinu acetylsalicylovú, paracetamol a kofeín . Kyselina acetylsalicylová a paracetamol zmierňujú bolesť a znižujú horúčku a kyselina acetylsalicylová zmierňuje aj zápal. Kofeín je mierne povzbudzujúca látka a zvyšuje účinok kyseliny acetylsalicylovej a paracetamolu. Liek Excedrin sa používa na liečbu bolestí hlavy a záchvatov migrény (príznaky ako sú: bolesť hlavy, nevoľnosť a precitlivenosť na svetlo a zvuk) s aurou (predzvesťou) alebo bez nej. Neužívajte liek Excedrin ak ste v posledných troch mesiacoch tehotenstva.

Spôsob použitia

Pri liečbe bolesti hlavy: keď sa objavia príznaky bolesti hlavy, užite 1 tabletu a zapite ju plným pohárom vody. V prípade potreby môže byť podaná ďalšia tableta o 4 až 6 hodín neskôr. V prípade intenzívnejšej bolesti hlavy užite 2 tablety a zapite ich plným pohárom vody, keď sa bolesť hlavy objaví. V prípade potreby môžu byť podané ďalšie 2 tablety o 4 až 6 hodín neskôr. Pri bolesti hlavy neužívajte liek Excedrin dlhšie ako 4 dni bez konzultácie s lekárom. Pri liečbe migrény: Užite 2 tablety a zapite ich plným pohárom vody, keď sa objavia príznaky migrény alebo ak sa objaví migrenózna aura. V prípade potreby môžu byť podané ďalšie 2 tablety so 4 až 6 hodinovým odstupom medzi jednotlivými dávkami. Ak sa do 2 hodín po prvej dávke 2 tabliet lieku Excedrin nedostaví úľava od migrény vyhľadajte lekára a požiadajte ho o radu. Pri migréne neužívajte liek Excedrin dlhšie ako 3 dni, bez konzultácie s lekárom. Pre obe indikácie: liečba bolesti hlavy a migréna: neprekročte dávku 6 tabliet za 24 hodín. Toto zodpovedá dávke 1500 mg kyseliny acetylsalicylovej, 1500 mg paracetamolu, 390 mg kofeínu. Liek Excedrin nemajú užívať deti a adolescenti mladší ako 18 rokov.

Schopnosť viesť vozidlo a obsluhovať stroje

Nie je známe, že by užívanie lieku Excedrin zhoršovalo schopnosť šoférovať a obsluhovať stroje. Ak spozorujete u seba účinky ako je závrat alebo ospalosť, nemali by ste šoférovať a obsluhovať stroje. Čím skôr to oznámte lekárovi.

ATC klasifikácia produktu

N
Nervový systém
N02
Analgetiká
N02B
Iné analgetiká a antipyretiká 
N02BA
Kyselina salicylová a deriváty
N02BA51
Kyselina acetylsalicylová, kombinácie s výnimkou psycholeptík

Všeobecné informácie ku lieku

Registračné číslo:
07/0555/09-S
Exspirácia:
36
Typ registrácie:
DCP - Decentralizovaná
Dátum registrácie:
25.09.2009

Excedrin