Egolanza 7,5 mg

Upraviť profil

Informácie

ŠUKL kód:
21064
Názov lieku:
Egolanza 7,5 mg
Doplnok:
tbl flm 28x7,5 mg (blis.OPA/Al/PVC/Al)
Držiteľ:
EGIS Pharmaceuticals PLC, Maďarsko
Účinná látka:
Olanzapín
Indikačná skupina:
ANTIPSYCHOTICA (NEUROLEPTICA)
Výdaj:
Viazaný na lekársky predpis

Popis a určenie

Egolanza patrí do skupiny liekov nazývaných antipsychotiká. Egolanza sa používa na liečbu ochorenia s príznakmi ako sú pocity, že počujete, vidíte alebo cítite veci, ktoré neexistujú, chybné presvedčenia, nezvyčajná podozrievavosť a následné uzatvorenie sa. Ľudia trpiaci týmto ochorením môžu tiež cítiť skľúčenosť (depresiu), úzkosť alebo napätie. Egolanza sa tiež používa na liečbu stavu s príznakmi ako sú pocit povznesenej nálady, nezvyčajné množstvo energie, omnoho menšia potreba spánku ako zvyčajne, rýchly tok reči a myšlienok a niekedy závažná podráždenosť. Je taktiež stabilizátorom nálady, ktorý zabraňuje znovuobjaveniam sa zmien nálady v zmysle povznesenej alebo skľúčenej (depresívnej) nálady, ktoré tento stav sprevádzajú. Egolanza nie je určená pre pacientov vo veku do 18 rokov. . Počas tehotenstva tento liek neužívajte, ak ste sa o tom neporadili so svojím lekárom. Tento liek Vám nemá byť podaný v prípade, ak dojčíte.

Spôsob použitia

Tablety Egolanza máte užívať raz denne, podľa rady lekára. Pokúste sa užívať tablety vždy v rovnakú dennú dobu každý deň. Nie je dôležité, či ich užívate počas jedla alebo nalačno. Tablety Egolanza sú určené na vnútorné užitie. Tablety Egolanza prehltnite celé s malým množstvom vody.

Schopnosť viesť vozidlo a obsluhovať stroje

Liečba tabletami Egolanza môže spôsobovať pocit ospalosti. V tomto prípade neveďte vozidlá, nepoužívajte žiadne nástroje alebo neobsluhujte stroje.

ATC klasifikácia produktu

N
Nervový systém
N05
Psycholeptiká
N05A
Antipsychotiká
N05AH
Diazepíny, oxazepíny, tiazepíny a oxepíny
N05AH03
Olanzapín

Všeobecné informácie ku lieku

Registračné číslo:
68/0466/10-S
Exspirácia:
36
Typ registrácie:
DCP - Decentralizovaná
Dátum registrácie:
09.07.2010

Egolanza 7,5 mg