DALERON COLD3

Upraviť profil

Informácie

ŠUKL kód:
40089
Názov lieku:
DALERON COLD3
Doplnok:
tbl flm 12
Držiteľ:
KRKA d.d., Novo mesto, Slovinsko
Účinná látka:
Paracetamol, kombinácie s výnimkou psycholeptík
Indikačná skupina:
ANALGETICA, ANTIPYRETICA
Výdaj:
Nie je viazaný na lekársky predpis

Popis a určenie

Daleron COLD 3 je kombinovaný liek, ktorý obsahuje tri účinné látky: paracetamol, ktorý znižuje teplotu a tlmí bolesť; pseudoefedríniumchlorid odstraňuje zdurenie nosovej sliznice a dextrometorfániumbromid, ktorý potláča kašeľ priamym pôsobením na centrum kašľa v predĺženej mieche. Daleron COLD 3 sa užíva pri liečbe horúčkovitých vírusových akútnych i chronických ochorení dýchacích ciest sprevádzaných suchým, dráždivým či záchvatovým kašľom. Liek môžu užívať deti od 15 rokov a dospelí. Bezpečnosť lieku v priebehu tehotenstva a dojčenia nebola dosiaľ jednoznačne zistená. Jeho užívanie počas tehotenstva a dojčenia sa neodporúča.

Spôsob použitia

Tablety sa prehĺtajú celé a zapíjajú sa dostatočným množstvom tekutiny. Zvyčajná dávka je pre dospelých a deti staršie ako 15 rokov je 1-2 tablety maximálne 3-krát denne. Medzi jednotlivými dávkami by mal byť odstup aspoň 4 hodiny. Maximálna denná dávka je 6 tabliet. Liek neužívajte dlhšie ako 5 dní bez konzultácie so svojím lekárom. Pokiaľ sa Váš stav nezlepšuje, a najmä pokiaľ sa zhoršuje, poraďte sa s lekárom. Liek môžu užívať dospelí, mladiství a deti staršie ako 15 rokov.

Schopnosť viesť vozidlo a obsluhovať stroje

Liek môže nepriaznivo ovplyvniť činnosti vyžadujúce zvýšenú pozornosť. Preto sa o prípadnom vykonávaní týchto činností poraďte s lekárom.

ATC klasifikácia produktu

N
Nervový systém
N02
Analgetiká
N02B
Iné analgetiká a antipyretiká 
N02BE
Anilidy
N02BE51
Paracetamol, kombinácie s výnimkou psycholeptík

Všeobecné informácie ku lieku

Registračné číslo:
07/0034/04-S
Exspirácia:
60
Typ registrácie:
NAR - Národná
Dátum registrácie:
12.02.2004
Platnosť registrácie:
D - Registrácia bez omedenia platnosti

DALERON COLD3