ADARTREL 2,0 mg

Upraviť profil

Informácie

ŠUKL kód:
35028
Názov lieku:
ADARTREL 2,0 mg
Doplnok:
tbl flm 84x2,0 mg
Držiteľ:
SmithKlineBeecham Pharmaceuticals, Veľká Británia
Účinná látka:
Ropinirol
Indikačná skupina:
ANTIPARKINSONICA
Výdaj:
Viazaný na lekársky predpis

Popis a určenie

ADARTREL sa používa na liečbu príznakov stredne ťažkého až ťažkého syndrómu nepokojných nôh. Ľudia so syndrómom nepokojných nôh majú neodolateľné nutkanie hýbať nohami a niekedy rukami a inými časťami ich tela. Zvyčajne majú nepríjemné pocity v končatinách niekedy opisované ako pocity, že im v nich niečo „lezie“ alebo „buble“ ktoré sa môžu objaviť len čo sa posadia alebo si ľahnú a jedinú úľavu im prináša pohyb. Z tohto dôvodu majú často problémy so sedením bez pohnutia a hlavne so spánkom. ADARTREL zmierňuje takéto nepríjemné pocity a tým redukuje nutkanie hýbať nohami a inými časťami tela. ADARTREL sa neodporúča, ak ste tehotná, pokiaľ Vám Váš lekár nepovie, že prínos liečby týmto liekom je pre Vás väčší ako riziko pre Vaše nenarodené dieťa. ADARTREL sa neodporúča, ak dojčíte. Nedávajte ADARTREL deťom. ADARTREL sa zvyčajne nepredpisuje ľuďom mladším ako 18 rokov.

Spôsob použitia

Užívajte tabletu(y) ADARTRELU jedenkrát denne. Prehltnite tabletu(y) vcelku a zapite pohárom vody. Tablety nežuvajte ani nedrvte. ADARTREL môžete užívať s jedlom alebo nalačno. ADARTREL sa zvyčajne užíva tesne pred časom na spánok, ale môžete ho užiť až 3 hodiny pred tým, ako pôjdete spať. Presné dávkovanie je individuálne, závisí od stavu pacienta a indikácie, pri ktorej je liek použitý.

Schopnosť viesť vozidlo a obsluhovať stroje

ADARTREL môže u Vás spôsobiť pocit ospalosti. Vo veľmi zriedkavých prípadoch môže ADARTREL u ľudí spôsobiť pocit veľmi silnej ospalosti a niekedy spôsobí, že ľudia úplne náhle zaspia bez toho, že by cítili zjavnú ospalosť. Ak na Vás ADARTREL takto pôsobí: neveďte vozidlo, neobsluhujte stroje a nezápajajte sa do činností, v ktorých by pocit ospalosti alebo zaspatie mohlo pre Vás (alebo iných ľudí) predstavovať riziko závažného zranenia alebo úmrtia. Do takýchto činností sa môžete zapojiť až vtedy, keď na Vás ADARTREL už viac nebude takto pôsobiť.

ATC klasifikácia produktu

N
Nervový systém
N04
Antiparkinsoniká
N04B
Dopamínergické liečivá
N04BC
Agonisty dopamínu
N04BC04
Ropinirol

Všeobecné informácie ku lieku

Registračné číslo:
27/0221/06-S
Exspirácia:
24
Typ registrácie:
MRP - Vzájomné uznávanie (mutual recognition proc.)
Dátum registrácie:
17.05.2006
Platnosť registrácie:
D - Registrácia bez omedenia platnosti

ADARTREL 2,0 mg