Zebinix

Upraviť profil

Informácie

ŠUKL kód:
75802
Názov lieku:
Zebinix
Doplnok:
tbl 7x400 mg (blister PVC/Al)
Držiteľ:
BIAL-Portela & Ca, SA, Portugalsko
Účinná látka:
Eslikarbazepín
Indikačná skupina:
ANTIEPILEPTICA, ANTICONVULSIVA
Výdaj:
Viazaný na lekársky predpis

Popis a určenie

Zebinix je používaný ako prídavná liečba dospelých pacientov s čiastočnými epileptickými záchvatmi, s alebo bez sekundárnej generalizácie. Bezpečnosť a účinnosť prípravku Zebinix u detí mladších ako 18 rokov neboli doteraz stanovené. K dispozícii nie sú žiadne údaje. U starších pacientov je nutné podávať lieky opatrne vzhľadom k obmedzeným informáciám o bezpečnosti lieku Zebinix u týchto pacientov. Ak ženy dostávajúce eslikarbazepín acetát otehotnejú alebo plánujú otehotnieť, použitie Zebinixu treba starostlivo prehodnotiť. Pretože riziko pre dojčené dieťa sa nedá vylúčiť, dojčenie treba počas liečby Zebinixom prerušiť.

Spôsob použitia

Odporúčaná úvodná dávka je 400 mg raz denne. Po jednom alebo dvoch týždňoch treba dávku zvýšiť na 800 mg raz denne. Dávku možno zvýšiť až na 1200 mg jedenkrát denne podľa individuálnej odpovede na liečbu.

Schopnosť viesť vozidlo a obsluhovať stroje

Niektorí pacienti môžu mať príznaky ako závraty, ospalosť alebo poruchy zraku, najmä na začiatku liečby. Preto je potrebné upozorniť pacientov, že ich fyzické a/alebo psychické schopnosti, ktoré sú potrebné pri obsluhe strojov alebo vedení motorových vozidiel môžu byť ovplyvnené a odporučiť pacientom nevykonávať takéto činnosti, kým sa nedokáže, že ich schopnosť vykonávať tieto aktivity nie je obmedzená.

ATC klasifikácia produktu

N
Nervový systém
N03
Antiepileptiká
N03A
Antiepileptiká
N03AF
Deriváty karboxamidu
N03AF04
Eslikarbazepín

Všeobecné informácie ku lieku

Registračné číslo:
EU/1/09/514/004
Exspirácia:
36
Typ registrácie:
EU - Európska
Dátum registrácie:
21.04.2009
Platnosť registrácie:
D - Registrácia bez omedenia platnosti

Zebinix