Talopam 50 mg

Upraviť profil

Informácie

ŠUKL kód:
83251
Názov lieku:
Talopam 50 mg
Doplnok:
tbl flm 7x50 mg (blis.Al/Al)
Držiteľ:
Actavis Group PTC ehf, Island
Účinná látka:
Topiramát
Indikačná skupina:
ANTIEPILEPTICA, ANTICONVULSIVA
Výdaj:
Viazaný na lekársky predpis

Popis a určenie

Talopam je liek na liečbu epilepsie. Talopam sa môže používať samotný alebo spolu s liečbou inými antiepileptikami (lieky na liečbu epilepsie). Talopam sa tiež používa na predchádzanie často opakujúcej sa migrenóznej bolesti hlavy u dospelých, ak predošlá liečba inými liekmi nebola účinná. Nepoužíva sa na liečbu ojedinelých záchvatov migrény. Neužívajte topiramát na predchádzanie migrény ak ste tehotná alebo ste v plodnom veku a nepoužívate účinnú metódu antikoncepcie. Počas liečby epilepsie informujte svojho lekára, ak ste tehotná, ak môžete byť tehotná alebo ak plánujete otehotnieť. Liečbu nesmiete ukončiť bez toho, že by ste sa o tom porozprávali so svojím lekárom. Informujte svojho lekára, ak dojčíte alebo plánujete dojčiť.

Spôsob použitia

Liečivo, topiramát, má horkú chuť. Preto by sa tablety nemali deliť alebo drviť. Užívajte tablety s jedlom alebo bez jedla, s dostatočným množstvom tekutiny. Presné dávkovanie je individuálne, závisí od stavu pacienta a indikácie, pri ktorej je liek použitý.

Schopnosť viesť vozidlo a obsluhovať stroje

Talopam môže ovplyvniť Vašu schopnosť viesť vozidlo alebo obsluhovať stroje, pretože môže spôsobiť, že ste menej pozorný ako bežne. Uistite sa, že viete aký vplyv má na Vás tento liek, predtým ako začnete viesť vozidlo, obsluhovať stroje alebo robiť čokoľvek iné, čo by mohlo byť nebezpečné v prípade, že nie ste pozorný.

Dokumenty

Pre detailnejšie informácie o lieku si prosím prečítajte dostupné dokumenty

ATC klasifikácia produktu

N
Nervový systém
N03
Antiepileptiká
N03A
Antiepileptiká
N03AX
Iné antiepileptiká 
N03AX11
Topiramát

Všeobecné informácie ku lieku

Registračné číslo:
21/0756/09-S
Exspirácia:
36
Typ registrácie:
MRP - Vzájomné uznávanie (mutual recognition proc.)
Dátum registrácie:
30.11.2009

Talopam 50 mg