Sanamisul 200 mg tablety

Upraviť profil

Informácie

ŠUKL kód:
22966
Názov lieku:
Sanamisul 200 mg tablety
Doplnok:
tbl 60x200 mg (blis.PVC/Al)
Držiteľ:
Sandoz Pharmaceuticals d.d., Slovinsko
Účinná látka:
Amisulprid
Indikačná skupina:
ANTIPSYCHOTICA (NEUROLEPTICA)
Výdaj:
Viazaný na lekársky predpis

Popis a určenie

Sanamisul patrí do skupiny liekov nazývanej antipsychotiká. Sanamisul sa užíva na počiatočnú, ale aj dlhodobú liečbu schizofrénie. Medzi príznaky ochorenia patria: takzvané pozitívne príznaky: halucinácie, ako je pociťovanie, videnie alebo počutie vecí, ktoré neexistujú; ťažké a/alebo desivé myšlienky - zmeny vo Vašom správaní, ktoré môže byť agresívne; takzvané negatívne príznaky; stávať sa utiahnutým a tichým. Neužívajte Sanamisul, ak máte menej ako 15 rokov. Ak ste tehotná, neužívajte Sanamisul, pokiaľ Vám tak nenariadil Váš lekár. Ak dojčíte, Sanamisul nesmiete užívať.

Spôsob použitia

Váš lekár Vám povie, aký počet tabliet alebo filmom obalených tabliet Sanamisulu budete užívať a ako dlho máte pokračovať v ich užívaní. Tablety prehltnite a zapite pohárom vody. Môžete ich užívať počas jedla alebo medzi jedlami. Dávky do 300 mg amisulpridu denne sa môžu užívať ako jednorazová dávka, najlepšie každý deň v rovnakom čase. Dávky vyššie ako 300 mg amisulpridu sa majú užívať tak, že polovica dávky sa užije ráno a polovica večer.

Schopnosť viesť vozidlo a obsluhovať stroje

Viesť vozidlo a obsluhovať stroje môžete len so súhlasom svojho lekára. Bude to závisieť od toho, ako na Vás táto liečba pôsobí, pretože Sanamisul môže narušiť Vašu duševnú ostražitosť a môže spôsobiť ospalosť.

Dokumenty

Pre detailnejšie informácie o lieku si prosím prečítajte dostupné dokumenty

ATC klasifikácia produktu

N
Nervový systém
N05
Psycholeptiká
N05A
Antipsychotiká
N05AL
Benzamidy
N05AL05
Amisulprid

Všeobecné informácie ku lieku

Registračné číslo:
68/0640/10-S
Exspirácia:
36
Typ registrácie:
DCP - Decentralizovaná
Dátum registrácie:
21.09.2010

Sanamisul 200 mg tablety