Quetiapin Bluefish 150 mg

Upraviť profil

Informácie

ŠUKL kód:
59529
Názov lieku:
Quetiapin Bluefish 150 mg
Doplnok:
tbl flm 250x150 mg (blis.PVC/Al)
Držiteľ:
Bluefish Pharmaceuticals AB, Švédsko
Účinná látka:
Kvetiapín
Indikačná skupina:
ANTIPSYCHOTICA (NEUROLEPTICA)
Výdaj:
Viazaný na lekársky predpis

Popis a určenie

Quetiapin Bluefish patrí do skupiny liekov nazývaných antipsychotiká (neuroleptiká), ktoré zlepšujú príznaky niektorých psychických ochorení, ako sú halucinácie, čudné a desivé myšlienky, zmeny správania, pocit osamelosti a zmätenosti. Quetiapin Bluefish sa tiež používa na liečbu pacientov s ochorením, ktoré ovplyvňuje ich náladu tak, že sa cítia „povznesene“ alebo vzrušene. Takíto ľudia sa môžu nazdávať, že majú nižšiu potrebu spánku ako zvyčajne, sú zhovorčivejší a majú zrýchlený tok myšlienok alebo nápadov. Môžu sa tiež cítiť nezvyčajne podráždení. Quetiapin Bluefish nemajú užívať starší ľudia s demenciou (znížením mozgovej funkcie). Quetiapin Bluefish sa počas tehotenstva nemá užívať, pokiaľ tak neurčí lekár. Počas užívania Quetiapinu Bluefish sa tiež odporúča vzdať sa dojčenia. Quetiapin Bluefish sa nemá používať u detí a dospievajúcich do 18 rokov.

Spôsob použitia

Vždy užívajte Quetiapin Bluefish presne tak, ako Vám povedal Váš lekár. Tablety budete užívať jedenkrát denne, večer pred spaním, alebo dvakrát denne, v závislosti od Vášho ochorenia. Tablety prehĺtajte celé a zapite ich vodou. Tablety môžete užívať s jedlom alebo bez jedla. Počas užívania Quetiapinu Bluefish nepite grapefruitový džús. Môže to ovplyvniť spôsob pôsobenia lieku.

Schopnosť viesť vozidlo a obsluhovať stroje

Quetiapin Bluefish Vám môže spôsobiť ospalosť. Neveďte vozidlo a neobsluhujte stroje, kým nezistíte, aký vplyv majú na Vás tieto tablety.

Dokumenty

Pre detailnejšie informácie o lieku si prosím prečítajte dostupné dokumenty

ATC klasifikácia produktu

N
Nervový systém
N05
Psycholeptiká
N05A
Antipsychotiká
N05AH
Diazepíny, oxazepíny, tiazepíny a oxepíny
N05AH04
Kvetiapín

Všeobecné informácie ku lieku

Registračné číslo:
68/0662/08-S
Exspirácia:
30
Typ registrácie:
DCP - Decentralizovaná
Dátum registrácie:
31.12.2008

Quetiapin Bluefish 150 mg