Questax 200 mg

Upraviť profil

Informácie

ŠUKL kód:
46075
Názov lieku:
Questax 200 mg
Doplnok:
tbl flm 20x200 mg (blis.)
Držiteľ:
SVUS Pharma a.s., Česká republika
Účinná látka:
Kvetiapín
Indikačná skupina:
ANTIPSYCHOTICA (NEUROLEPTICA)
Výdaj:
Viazaný na lekársky predpis

Popis a určenie

Questax patrí do skupiny liekov nazývaných antipsychotiká, ktoré zlepšujú príznaky určitých duševných ochorení. Questax je určený na liečbu schizofrénie. Príznakmi schizofrénie sú halucinácie (napríklad, počutie nevysvetliteľných hlasov), divné a znepokojujúce myšlienky, zmeny vo Vašom chovaní, pocit osamelosti a zmätenosti. Questax sa môže použiť aj na liečbu manie, ktorej príznakmi sú pocit nadšenia alebo pocit nadmerného množstva energie. Ľudia s týmto ochorením môžu pociťovať zníženú potrebu spánku ako zvyčajne, hovoriť rýchlejšie a neustále mať nové nápady a myšlienky. Títo ľudia sa však môžu cítiť aj nezvyčajne podráždení. Questax sa má užívať počas tehotenstva len v prípade, ak Váš lekár rozhodne, že je to nevyhnutné. Ak je liečba nevyhnutná, nesmiete dojčiť. Questax sa neodporúča podávať deťom a dospievajúcim do 18 rokov.

Spôsob použitia

Vždy užívajte Questax presne tak, ako Vám povedal Váš lekár, pretože každá liečba je prispôsobená potrebám konkrétneho pacienta. Celková denná dávka sa má rozdeliť do dvoch dávok. Tablety, prosím, zapite dostatočným množstvom tekutiny (najlepšie pohárom pitnej vody). Tablety môžete užívať počas jedla alebo medzi jedlami. Ak je to možné, užívajte tablety každý deň v rovnakom čase. Počas liečby Questaxom nepite grapefruitový džús.

Schopnosť viesť vozidlo a obsluhovať stroje

Questax môže ovplyvniť schopnosť viesť vozidlá a obsluhovať stroje, dokonca aj vtedy, ak sa užíva presne podľa odporúčania. Preto neveďte vozidlá a neobsluhujte stroje, kým nepoznáte Vašu reakciu na tento liek.

Dokumenty

Pre detailnejšie informácie o lieku si prosím prečítajte dostupné dokumenty

ATC klasifikácia produktu

N
Nervový systém
N05
Psycholeptiká
N05A
Antipsychotiká
N05AH
Diazepíny, oxazepíny, tiazepíny a oxepíny
N05AH04
Kvetiapín

Všeobecné informácie ku lieku

Registračné číslo:
68/0408/07-S
Exspirácia:
36
Typ registrácie:
DCP - Decentralizovaná
Dátum registrácie:
24.10.2007

Questax 200 mg