Mabron Retard 100

Upraviť profil

Informácie

ŠUKL kód:
65660
Názov lieku:
Mabron Retard 100
Doplnok:
tbl plg 30x100 mg (bli.nepriehľ.)
Držiteľ:
Medochemie Ltd., Cyprus
Účinná látka:
Tramadol
Indikačná skupina:
ANALGETICA - ANODYNA
Výdaj:
Viazaný na lekársky predpis

Popis a určenie

MABRON RETARD pôsobí proti bolesti. MABRON RETARD uľavuje bolesť potlačením funkcie určitých látok v centrálnom nervovom systéme (v mozgu a mieche). MABRON RETARD môže byť použitý u dospelých a mladistvých starších ako 12 rokov. Podáva sa pri liečbe strednej až silnej bolesti. MABRON RETARD nie je vhodný pre deti do 12 rokov.

Spôsob použitia

Váš lekár Vám dennú dávku stanovil s ohľadom na intenzitu Vašej bolesti a od Vašej individuálnej citlivosti. Zvyčajná dávka je: Dospelí a mladiství starší ako 12 rokov: Zvyčajná počiatočná dávka je: MABRON RETARD 100: jedna tableta ( 100 mg tramadoliumchloridu) 2x denne. Ak uvoľnenie bolesti nie je dostatočné, dávku možno zvýšiť na: MABRON RETARD 150: jedna tableta (150 mg tramadoliumchloridu) 2x denne alebo MABRON RETARD 200: jedna tableta (200 mg tramadoliumchloridu) 2x denne. Prehltnite tabletu celú (bez rozlomenia alebo žuvania), zapite pohárom vody. Najlepšia doba pre podanie je ráno a večer. Tablety sa užívajú na prázdny žalúdok alebo počas jedla. MABRON RETARD nie je vhodný pre deti do 12 rokov. MABRON RETARD sa nemá užívať v kombinácii s alkoholom.

Schopnosť viesť vozidlo a obsluhovať stroje

MABRON RETARD môže spôsobiť ospalosť a závraty a rozmazané videnie. Preto MABRON RETARD môže ovplyvniť Vašu schopnosť viesť vozidlá a obsluhovať stroje. Tento účinok môže byť zosilnený alkoholom alebo liekmi, ktoré účinkujú prostredníctvom mozgu. Neveďte vozidlá a nevykonávajte ďalšie aktivity vyžadujúce zvýšenú pozornosť, pokiaľ neviete ako na Vás tramadol pôsobí.

Dokumenty

Pre detailnejšie informácie o lieku si prosím prečítajte dostupné dokumenty

ATC klasifikácia produktu

N
Nervový systém
N02
Analgetiká
N02A
Ópioidné analgetiká (anodyná)
N02AX
Iné ópioidy
N02AX02
Tramadol

Všeobecné informácie ku lieku

Registračné číslo:
65/0275/05-S
Exspirácia:
36
Typ registrácie:
MRP - Vzájomné uznávanie (mutual recognition proc.)
Dátum registrácie:
16.09.2005
Platnosť registrácie:
D - Registrácia bez omedenia platnosti

Mabron Retard 100