Zoznam s.r.o.

MABRON 50 mg

Informácie

ŠUKL kód:
67569
Názov lieku:
MABRON 50 mg
Doplnok:
cps 20x50 mg
Držiteľ:
Medochemie Ltd., Cyprus
Účinná látka:
Tramadol
Indikačná skupina:
ANALGETICA - ANODYNA
Výdaj:
Viazaný na lekársky predpis

Cena

Konečná cena:
2.26€
Doplatok pacient:
0.13€
Úhrada poisťovne:
2.13€

Popis a určenie

Tramadol, liečivo lieku MABRON 50 mg, je analgetikum triedy opioidov pôsobiace na centrálny nervový systém. Zmierňuje bolesť pôsobením na špecifické nervové bunky v mieche a mozgu. MABRON 50 mg sa užíva na liečbu strednej až silnej bolesti.

Spôsob použitia

MABRON 50 mg kapsuly sa musia prehltnúť celé s malým množstvom vody, ak je to potrebné. Dávka sa stanovuje s ohľadom na intenzitu bolesti a vnímavosť pacienta. Vo všeobecnosti treba užívať najnižšiu účinnú dávku. Pokiaľ vám lekár nepredpísal inak, obvyklá dávka lieku je: Dospelí a deti staršie ako 12 rokov: Jedna alebo 2 tvrdé kapsuly (zodpovedá 50 alebo 100 mg tramadoliumchloridu). Účinok trvá 4-8 hodín a to v závislosti od intenzity bolesti. Neužívajte viac ako 8 tvrdých kapsúl (zodpovedá 400 mg tramadoliumchloridu), s výnimkou prípadu, keď vám to predpísal lekár. Liek MABRON 50 mg nie je určený pre deti do 12 rokov. Počas liečby liekom MABRON 50 mg nepite alkohol, pretože účinky tohto lieku a alkoholu sa môžu navzájom zosilňovať. Jedlo neovplyvňuje účinok lieku MABRON 50 mg.

Schopnosť viesť vozidlo a obsluhovať stroje

MABRON 50 mg môže ovplyvniť vaše reakcie, vyvolať ospalosť, závrat alebo rozmazané videnie. Ak sa tak stane, neveďte vozidlo, neobsluhujte žiadne elektrické zariadenia alebo stroje a nepracujte bez pevného zaistenia!

Dokumenty

Pre detailnejšie informácie o lieku si prosím prečítajte dostupné dokumenty

ATC klasifikácia produktu

N
Nervový systém
N02
Analgetiká
N02A
Ópioidné analgetiká (anodyná)
N02AX
Iné ópioidy
N02AX02
Tramadol

Všeobecné informácie ku lieku

Registračné číslo:
65/0076/93-S
Exspirácia:
60
Typ registrácie:
NAR - Národná
Dátum registrácie:
28.06.1993
Platnosť registrácie:
D - Registrácia bez omedenia platnosti

MABRON 50 mg