Levetiracetam Accord 250 mg filmom obalené tablety

Upraviť profil

Informácie

ŠUKL kód:
12358
Názov lieku:
Levetiracetam Accord 250 mg filmom obalené tablety
Doplnok:
tbl flm 60x250 mg (blis.PVC/Al)
Držiteľ:
Accord Healthcare Limited, Veľká Británia
Účinná látka:
Levetiracetam
Indikačná skupina:
ANTIEPILEPTICA, ANTICONVULSIVA
Výdaj:
Viazaný na lekársky predpis

Popis a určenie

Liek Levetiracetam Accord možno použiť ako monoterapiu na liečbu parciálnych záchvatov (kŕčov) so sekundárnou generalizáciou alebo bez nej u pacientov vo veku od 16 rokov s práve diagnostikovanou epilepsiou. Liek Levetiracetam Accord možno tiež použiť ako prídavnú liečbu k iným antiepileptickým liekom. Levetiracetam sa neodporúča počas gravidity a u žien vo fertilnom veku, ktoré nepoužívajú antikoncepciu, pokiaľ to nie jednoznačne nevyhnutné. Levetiracetam sa vylučuje do materského mlieka. Dojčenie sa preto neodporúča.

Spôsob použitia

Filmom obalené tablety sa musia užívať perorálne, prehĺtať s dostatočným množstvom tekutiny a možno ich užívať s jedlom alebo bez jedla. Denná dávka sa podáva v dvoch rovnakých čiastkových dávkach. Presné dávkovanie je individuálne, závisí od stavu pacienta a indikácie, pri ktorej je liek použitý.

Schopnosť viesť vozidlo a obsluhovať stroje

Vzhľadom na možnú rozdielnu individuálnu citlivosť niektorí pacienti môžu najmä na začiatku liečby alebo po zvýšení dávky pociťovať ospalosť alebo iné symptómy v súvislosti s centrálnym nervovým systémom. Preto sa u týchto pacientov odporúča opatrnosť pri vykonávaní náročných aktivít, napr. pri vedení vozidiel alebo pri obsluhe strojov. Pacientom sa neodporúča viesť vozidlá ani obsluhovať stroje, kým sa nestanoví, že ich schopnosť vykonávať takéto činnosti nie je ovplyvnená.

ATC klasifikácia produktu

N
Nervový systém
N03
Antiepileptiká
N03A
Antiepileptiká
N03AX
Iné antiepileptiká 
N03AX14
Levetiracetam

Všeobecné informácie ku lieku

Registračné číslo:
EU/1/11/712/005
Exspirácia:
36
Typ registrácie:
EU - Európska
Dátum registrácie:
03.10.2011
Platnosť registrácie:
D - Registrácia bez omedenia platnosti

Levetiracetam Accord 250 mg filmom obalené tablety