Leganto 1 mg/24 h transdermálna náplasť

Upraviť profil

Informácie

ŠUKL kód:
10617
Názov lieku:
Leganto 1 mg/24 h transdermálna náplasť
Doplnok:
emp tdm 28x1 mg/24 hodín
Držiteľ:
UCB Manufacturing Ireland Ltd., Írsko
Účinná látka:
Rotigotín
Indikačná skupina:
ANTIPARKINSONICA
Výdaj:
Viazaný na lekársky predpis

Popis a určenie

Leganto je rad transdermálnych náplastí (náplasti, ktorými liek preniká cez kožu). Liek Leganto obsahuje liečivo rotigotín), používa sa na liečbu príznakov týchto chorôb u dospelých: Parkinsonova choroba. Liek Leganto sa používa samostatne v ranom štádiu choroby alebo v kombinácii s levodopou (ďalší liek používaný pri Parkinsonovej chorobe) v ktoromkoľvek štádiu choroby vrátane neskorších štádií, keď levodopa začína byť menej účinná; stredne závažný až závažný syndróm nepokojných nôh, čo je porucha, pri ktorej má pacient nekontrolovateľnú potrebu hýbať končatinami, aby zastavil nepríjemné, bolestivé alebo nezvyčajné pocity v tele, zvyčajne počas noci. Liek Leganto sa používa v prípade, keď sa nedá nájsť konkrétna príčina tejto poruchy. Leganto sa nemá používať počas gravidity a dojčenia.

Spôsob použitia

Liek Leganto sa aplikuje raz denne v približne rovnakom čase každý deň. Náplasť sa aplikuje na suchú, čistú, neporušenú pokožku v oblasti brucha, stehna, bedier, bokov, pleca alebo hornej časti ramena. Náplasť sa ponechá na koži 24 hodín, potom sa vymení za novú, ktorá sa aplikuje na inom mieste. Náplasť sa smie aplikovať na rovnaké miesto najskôr po dvoch týždňoch.

Schopnosť viesť vozidlo a obsluhovať stroje

Rotigotín môže mať značný vplyv na schopnosť viesť vozidlá a obsluhovať stroje. Pacienti liečení rotigotínom, ktorí trpia ospalosťou a/alebo prípadmi náhleho zaspania, musia byť informovaní o zákaze riadenia vozidiel alebo vykonávania aktivít (napríklad obsluhovanie strojov), pri ktorých môže zhoršené vnímanie ohroziť ich samotných alebo ostatných a spôsobiť vážne zranenia alebo smrť.

ATC klasifikácia produktu

N
Nervový systém
N04
Antiparkinsoniká
N04B
Dopamínergické liečivá
N04BC
Agonisty dopamínu
N04BC09
Rotigotín

Všeobecné informácie ku lieku

Registračné číslo:
EU/1/11/695/003
Exspirácia:
18
Typ registrácie:
EU - Európska
Dátum registrácie:
16.06.2011
Platnosť registrácie:
D - Registrácia bez omedenia platnosti

Leganto 1 mg/24 h transdermálna náplasť