Ketilept 25 mg

Upraviť profil

Informácie

ŠUKL kód:
39405
Názov lieku:
Ketilept 25 mg
Doplnok:
tbl flm 30x25 mg (blis.)
Držiteľ:
EGIS Pharmaceuticals PLC, Maďarsko
Účinná látka:
Kvetiapín
Indikačná skupina:
ANTIPSYCHOTICA (NEUROLEPTICA)
Výdaj:
Viazaný na lekársky predpis

Popis a určenie

Ketilept patrí do skupiny liekov nazývaných antipsychotiká, ktoré zlepšujú príznaky určitých duševných chorôb ako sú halucinácie (napr. počutie nevysvetliteľných hlasov), nezvyklé a desivé myšlienky, zmeny správania, pocit osamelosti a zmätenosti. Ketilept možno tiež použiť na liečbu ľudí s ochorením, ktoré ovplyvňuje ich náladu, keď sa cítia neprimerane vybudení alebo sú rozrušení. Ľudia v tejto situácii môžu pociťovať nižšiu potrebu spánku ako zvyčajne, sú viac zhovorčiví a môžu sa tiež cítiť nezvyčajne podráždení. Navyše Ketilept možno použiť aj na liečbu pacientov s depresívnou náladou, stratou energie, pocitom viny, stratou chuti k jedlu alebo neschopnosťou zaspať. Ketilept nemajú užívať starší pacienti s demenciou (zníženie mozgovej funkcie). Predtým ako začnete užívať Ketilept povedzte svojmu lekárovi ak ste tehotná, snažíte sa otehotnieť, alebo dojčíte. Ketilept neužívajte ak dojčíte. Ketilept sa neodporúča používať u detí a dospievajúcich vo veku do 18 rokov.

Spôsob použitia

Váš lekár Vám stanoví koľko tabliet denne máte užívať. Dodržujte inštrukcie, ktoré Vám dal Váš lekár ohľadom času a spôsobu užívania tabliet. Dávka sa môže pohybovať od 150 mg do 800 mg denne, v závislosti od Vašej individuálnej liečby a potreby. Ketilept filmom obalené tablety prehltnite celé – nepožuté – a zapite vodou.

Schopnosť viesť vozidlo a obsluhovať stroje

Ketilept môže spôsobovať ospalosť, avšak tá môže vymiznúť pri dlhodobom užívaní. Preto na začiatku liečby Ketileptom – na dobu určenú individuálne – je nutné zakázať vedenie motorových vozidiel a obsluhu strojov.

Dokumenty

Pre detailnejšie informácie o lieku si prosím prečítajte dostupné dokumenty

ATC klasifikácia produktu

N
Nervový systém
N05
Psycholeptiká
N05A
Antipsychotiká
N05AH
Diazepíny, oxazepíny, tiazepíny a oxepíny
N05AH04
Kvetiapín

Všeobecné informácie ku lieku

Registračné číslo:
68/0141/07-S
Exspirácia:
27
Typ registrácie:
MRP - Vzájomné uznávanie (mutual recognition proc.)
Dátum registrácie:
30.04.2007
Platnosť registrácie:
D - Registrácia bez omedenia platnosti

Ketilept 25 mg