isicom 250 mg

Upraviť profil

Informácie

ŠUKL kód:
45243
Názov lieku:
isicom 250 mg
Doplnok:
tbl 60
Držiteľ:
Desitin Arzneimitttel GmbH, Nemecko
Účinná látka:
Levodopa a inhibítory dekarboxylázy
Indikačná skupina:
ANTIPARKINSONICA
Výdaj:
Viazaný na lekársky predpis

Popis a určenie

Kombinovaný liek levodopy s karbidopou - inhibítorom dekarboxylázy aromatických kyselín, na liečbu Parkinsonovej choroby a parkinsonského syndrómu. Liek isocom® nesmiete užívať pri: precitlivenosti na niektorú zo zložiek prípravku (pozri zloženie); liekmi vyvolanom (druhotnom) parkinsonskom syndróme; ťažkých psychózach; počas tehotenstva a v období dojčenia. Deťom a mladistvým do 18 rokov sa nemá liek predpisovať, vzhľadom na to, že nie sú dostatočné skúsenosti s podávaním lieku v tomto veku.

Spôsob použitia

Tablety isicom® užívajte na konci ľahšieho jedla a zapíjajte malým množstvom tekutiny. Tablety isicom® je možné rozdeliť tlakom prsta na vrúbkovanej strane tablety. Hladkú stranu tablety položte pritom na pevnú podložku. Veľkosť dávky a počet denných dávok je individuálny a ich stanovenie prislúcha lekárovi. Dávkovanie sa riadi závažnosťou vašich ťažkostí a vašou znášanlivosťou lieku.

Schopnosť viesť vozidlo a obsluhovať stroje

Liek môže aj pri správnom a riadnom dávkovaní zmeniť reakčnú schopnosť do tej miery, že môže byť ovplyvnená schopnosť aktívnej účasti v cestnej premávke, vedenia motorových vozidiel, obsluhy strojov a ďalších činností vyžadujúcich zvýšenú pozornosť. To platí vo zvýšenej miere hlavne pri súčasnom požití alkoholu. Skôr než začnete viesť motorové vozidlo, poraďte sa so svojím lekárom, či túto činnosť môžete vykonávať. Pri obsluhe strojov dbajte na zvýšenú opatrnosť. Isicom môže spôsobovať somnolenciu (nadmernú ospalosť) a epizódy náhleho upadnutia do spánku. Preto nesmiete viesť motorové vozidlá ani vykonávať činnosti, kde zníženie pozornosti môže zvyšovať riziko vážneho úrazu alebo smrti pre vás alebo vaše okolie (napr. pracovať na strojoch), až dovtedy, kým sa takéto opakujúce sa príhody a somnolencia neodstránia.

Dokumenty

Pre detailnejšie informácie o lieku si prosím prečítajte dostupné dokumenty

ATC klasifikácia produktu

N
Nervový systém
N04
Antiparkinsoniká
N04B
Dopamínergické liečivá
N04BA
Dopa a jej deriváty
N04BA02
Levodopa a inhibítory dekarboxylázy

Všeobecné informácie ku lieku

Registračné číslo:
27/0155/91-CS
Exspirácia:
36
Typ registrácie:
NAR - Národná
Dátum registrácie:
15.05.1991
Platnosť registrácie:
D - Registrácia bez omedenia platnosti

isicom 250 mg