Amisulprid Mylan 200 mg

Upraviť profil

Informácie

ŠUKL kód:
79390
Názov lieku:
Amisulprid Mylan 200 mg
Doplnok:
tbl 120x200 mg (blis. PVC/Al)
Držiteľ:
GENERICS (UK) Ltd., Veľká Británia
Účinná látka:
Amisulprid
Indikačná skupina:
ANTIPSYCHOTICA (NEUROLEPTICA)
Výdaj:
Viazaný na lekársky predpis

Popis a určenie

Amisulprid Mylan obsahuje liečivo nazývané amisulprid. Používa sa na liečbu akútnych a chronických schizofrenických porúch. Tieto poruchy vyvolávajú príznaky, ako uzavretie sa do seba, cítenie, videnie alebo počutie vecí, ktoré neexistujú, pomýlené názory alebo neopodstatnené podozrenia. Niekedy ľudia s takýmito príznakmi môžu pociťovať napätie, úzkosť alebo depresiu. Amisulprid Mylan sa takisto používa na liečbu poruchy nálady, ako je depresia. Amisulprid Mylan sa nemá podávať deťom mladším ako 15 rokov. Z dôvodu veľmi obmedzených klinických údajov sa Amisulprid Mylan nemá užívať počas tehotenstva a dojčenia.

Spôsob použitia

Vždy užívajte Amisulprid Mylan presne tak, ako Vám povedal Váš lekár. Dávky sa nastavujú individuálne a môžu sa pohybovať v rozmedzí od 50 mg až do 800 mg denne. Ak užívate Amisulprid Mylan v dávke do 300 mg denne, Váš liek užite v jednej dávke. Ak užívate Amisulprid Mylan v dávke viac ako 300 mg denne, dávku si rozdeľte na dve časti, pričom prvú polovicu dávky užite ráno a druhú polovicu večer. Tablety Amisulprid Mylan sa môžu užívať nezávisle od jedla. Tablety sa majú užívať vcelku alebo polené s dostatočným množstvom tekutiny.

Schopnosť viesť vozidlo a obsluhovať stroje

Amisulprid Mylan môže ovplyvniť Vaše reakcie, preto nesmiete viesť vozidlo alebo obsluhovať stroje, pokiaľ si nie ste istý, že liek na Vás nemá takýto vplyv.

Dokumenty

Pre detailnejšie informácie o lieku si prosím prečítajte dostupné dokumenty

ATC klasifikácia produktu

N
Nervový systém
N05
Psycholeptiká
N05A
Antipsychotiká
N05AL
Benzamidy
N05AL05
Amisulprid

Všeobecné informácie ku lieku

Registračné číslo:
68/0530/09-S
Exspirácia:
36
Typ registrácie:
DCP - Decentralizovaná
Dátum registrácie:
31.08.2009

Amisulprid Mylan 200 mg