Geldoren 300 mg filmom obalené tablety

Upraviť profil

Informácie

ŠUKL kód:
21442
Názov lieku:
Geldoren 300 mg filmom obalené tablety
Doplnok:
tbl flm 30x300 mg (blis.PVC/PE/PVDC/Al)
Držiteľ:
Gedeon Richter Plc., Maďarsko
Účinná látka:
Kvetiapín
Indikačná skupina:
ANTIPSYCHOTICA (NEUROLEPTICA)
Výdaj:
Viazaný na lekársky predpis

Popis a určenie

Geldoren filmom obalené tablety patrí do skupiny liekov nazývaných antipsychotiká. Tieto lieky pomáhajú pri stavoch (schizofrénie, manické a depresívne epizódy bipolárnej poruchy), ktoré spôsobujú nasledovné symptómy: Môžete vidieť, počuť alebo cítiť veci, ktoré neexistujú, veriť veciam, ktoré nie sú pravdivé alebo cítiť nezvyčajnú podozrievavosť, úzkosť, zmätenosť, vinu, napätie, alebo mať depresie. Môžete sa cítiť veľmi vzrušený, v povznesenej nálade, rozrušený, nadšený až hyperaktívny alebo mať zlý úsudok, rušivé či agresívne správanie. Môžete pociťovať zmeny nálady, cítiť sa smutne. Možno zistíte, že máte depresívne pocity, pocity viny, nedostatok energie, strácate chuť do jedla a/alebo nemôžete spať. Geldoren filmom obalené tablety možno použiť aj u chorôb, medzi ktorých príznaky patrí pocit povznesenej nálady alebo neobyčajného množstva energie. Vtedy môžu títo ľudia spať menej než zvyčajne, hovoriť rýchlejšie a neustále mať nové nápady a myšlienky. Avšak sa môžu cítiť tiež nezvyčajne podráždení. Tento liek sa používa aj na prevenciu recidívy bipolárnej poruchy u pacientov, ktorí už reagovali na liečbu kvetiapínom. Neužívajte Geldoren počas tehotenstva, pokiaľ ste to neprebrali so svojím lekárom. Geldoren sa nesmie užívať, pokiaľ dojčíte. Geldoren sa nesmie používať u detí a dospievajúcich do 18 rokov.

Spôsob použitia

Váš lekár Vám povie, koľko Geldoren filmom obalených tabliet užívať každý deň. To bude závisieť od Vašej choroby a potrieb, ale zvyčajne býva medzi 150 mg a 800 mg. Prehltnite tablety celé a zapite vodou. Geldoren môžete užívať s jedlom alebo bez jedla.

Schopnosť viesť vozidlo a obsluhovať stroje

Geldoren filmom obalené tablety Vám môžu navodiť pocit ospalosti, a to najmä na začiatku liečby. Preto je v prvých týždňoch užívania tabliet riadenie vozidla a obsluha strojov zakázané, dobu trvania obmedzenia stanoví individuálne lekár.

Dokumenty

Pre detailnejšie informácie o lieku si prosím prečítajte dostupné dokumenty

ATC klasifikácia produktu

N
Nervový systém
N05
Psycholeptiká
N05A
Antipsychotiká
N05AH
Diazepíny, oxazepíny, tiazepíny a oxepíny
N05AH04
Kvetiapín

Všeobecné informácie ku lieku

Registračné číslo:
68/0486/10-S
Exspirácia:
36
Typ registrácie:
DCP - Decentralizovaná
Dátum registrácie:
22.07.2010

Geldoren 300 mg filmom obalené tablety