EPILANIA 25 mg

Upraviť profil

Informácie

ŠUKL kód:
65648
Názov lieku:
EPILANIA 25 mg
Doplnok:
tbl flm 60x25 mg (fľaša HDPE)
Držiteľ:
Vipharm S.A., Poľsko
Účinná látka:
Topiramát
Indikačná skupina:
ANTIEPILEPTICA, ANTICONVULSIVA
Výdaj:
Viazaný na lekársky predpis

Cena

Konečná cena:
9.91€
Doplatok pacient:
0.0€
Úhrada poisťovne:
9.91€

Popis a určenie

Topiramát, liečivo lieku EPILANIA patrí so skupiny liekov známych ako antiepileptiká. EPILANIA sa používa na liečbu epilepsie u dospelých, dospievajúcich a detí vo veku od 2 rokov a môže sa použiť v kombinácii s inými antiepileptickými liekmi. EPILANIA sa tiež používa na prevenciu často opakujúcej sa migrenóznej bolesti hlavy u dospelých, ak predošlá liečba inými liekmi nebola účinná. Nepoužíva sa na liečbu ojedinelých záchvatov migrény. EPILANIA sa nesmie podávať deťom do 2 rokov pri liečbe epilepsie. EPILANIA sa nesmie používať na liečby migrény u detí a dospievajúcich. Neužívajte EPILANIU na prevencie migrény, ak ste tehotná alebo ste žena v plodnom veku a nepoužívate účinnú antikoncepciu. Počas liečby epilepsie informujte svojho lekára, ak ste tehotná, ak môžete byť tehotná alebo ak plánujete otehotnieť. Liečbu nesmiete ukončiť bez toho, že by ste sa o tom porozprávali so svojím lekárom. Informujte svojho lekára, ak dojčíte alebo plánujete dojčiť.

Spôsob použitia

EPILANIA sa užíva v dvoch rozdelených dávkach ( ráno a večer). Niektorí pacienti môžu užívať aj jednu jednotlivú dávku. Tablety môžete užívať spolu s jedlom alebo bez jedla. Vždy prehltnite tablety nerozdelené a nerozhryzené, s dostatočným množstvom vody. Tablety nedeľte. Je dôležité piť dostatočné množstvo vody počas liečby EPILANIOU, zvlášť, ak cvičíte alebo je horúce počasie. Presné dávkovanie je individuálne, závisí od stavu pacienta a indikácie, pri ktorej je liek použitý.

Schopnosť viesť vozidlo a obsluhovať stroje

Ak užívate EPILANIU, Vaše reakcie môžu byť spomalené. Nežiaduce účinky ako ospalosť alebo závraty môžu ovplyvniť vašu schopnosť viesť vozidlo alebo obsluhovať stroje. Preto, kým začnete viesť vozidlo alebo obsluhovať stroje, poraďte sa so svojim lekárom, ktorý to s vami prediskutuje.

Dokumenty

Pre detailnejšie informácie o lieku si prosím prečítajte dostupné dokumenty

ATC klasifikácia produktu

N
Nervový systém
N03
Antiepileptiká
N03A
Antiepileptiká
N03AX
Iné antiepileptiká 
N03AX11
Topiramát

Všeobecné informácie ku lieku

Registračné číslo:
21/0137/09-S
Exspirácia:
24
Typ registrácie:
DCP - Decentralizovaná
Dátum registrácie:
27.02.2009

EPILANIA 25 mg