Duodopa intestinálny gél

Upraviť profil

Informácie

ŠUKL kód:
94872
Názov lieku:
Duodopa intestinálny gél
Doplnok:
gel ist 7x100 ml (vak PVC) exp:w
Držiteľ:
Abbott Products GmbH, Nemecko
Účinná látka:
Levodopa a inhibítory dekarboxylázy
Indikačná skupina:
ANTIPARKINSONICA
Výdaj:
Viazaný na lekársky predpis

Popis a určenie

Duodopa patrí do skupiny liekov na liečbu Parkinsonovej choroby. Duodopa obsahuje dve účinné látky (liečivá) vo forme gélu: levodopu a monohydrát karbidopy. Neužívajte Duodopu ak: - ste alergický (precitlivený) na levodopu, monohydrát karbidopy; ak máte očné ochorenie nazývané glaukóm (zelený zákal) so zatvoreným uhlom;ak máte závažné ochorenie pečene alebo obličiek; ak máte závažné ochorenie srdca; ak máte vážnu nepravidelnú činnosť srdca (arytmiu); ak máte akútnu cievnu mozgovú príhodu; ak máte depresiu a boli ste nedávno (v priebehu minulých dvoch týždňov) liečený buď liekom nazývaným „neselektívne inhibítory MAO“ alebo „selektívne inhibítory MAO A“; ak máte nádor nadobličiek (adrenokortikoidný tumor– zhubný nádor týkajúci sa kôry nadobličiek); ak máte hormonálne ochorenie, ako napríklad nadprodukcia hormónov v kôre nadobličiek (adrenokortikoidné hormóny) alebo hormónov štítnej žľazy. Neužívajte Duodopu: ak ste tehotná alebo plánujete otehotnieť počas užívania Duodopy. Len pokiaľ ste sa o tom poradili so svojím lekárom a on alebo ona Vám jasne povedali, že to môžete urobiť; ak dojčíte. Duodopa sa nemá podávať deťom a dospievajúcim mladším ako 18 rokov.

Spôsob použitia

Duodopa je gél, ktorý je dodávaný v plastovej kazete. Táto je pripojená k pumpe. Pumpa je pripojená k hadičke, ktorá je umiestnená v tenkom čreve. Nízka dávka je podávaná nepretržite počas dňa. Presné dávkovanie je individuálne, závisí od stavu pacienta a indikácie, pri ktorej je liek použitý.

Schopnosť viesť vozidlo a obsluhovať stroje

Duodopa u Vás môže spôsobiť závraty, ospalosť alebo náhle zaspanie. Neveďte vozidlo ani nepoužívajte žiadne nástroje ani neobsluhujte stroje, pokiaľ ste si nie istý, ako na Vás liek účinkuje.

Dokumenty

Pre detailnejšie informácie o lieku si prosím prečítajte dostupné dokumenty

ATC klasifikácia produktu

N
Nervový systém
N04
Antiparkinsoniká
N04B
Dopamínergické liečivá
N04BA
Dopa a jej deriváty
N04BA02
Levodopa a inhibítory dekarboxylázy

Všeobecné informácie ku lieku

Registračné číslo:
27/0389/05-S
Exspirácia:
15
Typ registrácie:
MRP - Vzájomné uznávanie (mutual recognition proc.)
Dátum registrácie:
26.10.2005
Platnosť registrácie:
D - Registrácia bez omedenia platnosti

Duodopa intestinálny gél