Convulex 300 mg kapsuly

Upraviť profil

Informácie

ŠUKL kód:
86416
Názov lieku:
Convulex 300 mg kapsuly
Doplnok:
cps 100x300 mg (blis.Al/PVC)
Držiteľ:
G.L.Pharma GmbH, Rakúsko
Účinná látka:
Kyselina valproová 
Indikačná skupina:
ANTIEPILEPTICA, ANTICONVULSIVA
Výdaj:
Viazaný na lekársky predpis

Popis a určenie

Kyselina valproová, liečivo v Convulexe, má protizáchvatové účinky pri rôznych typoch epileptických záchvatov. Liečivo znižuje možnosť vzniku epileptických záchvatov, pričom nepôsobí utlmujúco a nevyvoláva ospanlivosť. Môže sa užívať samostatne aj v kombinácii s inými liekmi na liečbu epilepsie. Naviac Convulex pôsobí dobre a rýchlo pri liečbe akútnej manickej epizódy u pacientov s bipolárnou afektívnou poruchou (tzv. manicko-depresívnou). Tehotenstvo treba ihneď oznámiť lekárovi. O užívaní počas tehotenstva a dojčenia rozhodne ošetrujúci lekár. Odporúča sa prerušiť dojčenie.

Spôsob použitia

Kapsuly treba užiť celé (nerozhryznuté) počas jedla alebo po jedle s dostatočným množstvom tekutiny. Denná dávka sa má spravidla rozdeliť do niekoľkých dávok vždy v rovnakom čase počas dňa, počas jedla alebo po jedle. Pri liečbe samotnou kyselinou valproovou môže lekár naordinovať podanie celkovej dennej dávky raz denne - večer. Presné dávkovanie je individuálne, závisí od stavu pacienta a indikácie, pri ktorej je liek použitý. Convulex môže zvýšiť účinok alkoholu.

Schopnosť viesť vozidlo a obsluhovať stroje

Užívanie tohto lieku môže zmeniť schopnosť pohotovej reakcie a vašu schopnosť viesť vozidlo a obsluhovať stroje. Všeobecne sa neodporúča viesť vozidlo, obsluhovať stroje a vykonávať činnosti vyžadujúce zvýšené sústredenie. Najmä v kombinácii s alkoholom alebo na začiatku liečby môže byť reakčná schopnosť natoľko zhoršená, že nie ste schopní viesť vozidlo alebo obsluhovať stroje.

Dokumenty

Pre detailnejšie informácie o lieku si prosím prečítajte dostupné dokumenty

ATC klasifikácia produktu

N
Nervový systém
N03
Antiepileptiká
N03A
Antiepileptiká
N03AG
Deriváty vyšších alifatických kyselín
N03AG01
Kyselina valproová 

Všeobecné informácie ku lieku

Registračné číslo:
21/0032/77-S
Exspirácia:
60
Typ registrácie:
NAR - Národná
Dátum registrácie:
18.08.1977
Platnosť registrácie:
D - Registrácia bez omedenia platnosti

Convulex 300 mg kapsuly