Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

To, že rodičia sú súrodenci, bolo normálne: Bývalí členovia kultu odhalili zvrátené tajomstvá incestu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Profimedia)

UTAH – Bývalá členka kultu Amanda Raeová sa rozprávala s Joeom Robinsonom, ktorého rodičia boli nevlastní súrodenci. Obaja boli členovia mormonského kultu Kingston Group, známeho ako The Order. Spoločne odhalili šokujúcu pravdu o incestu v ich rodinnom živote.

Kingston Group, ktorého členovia žijú v Salt Lake City v Utahu, praktizuje mnohoženstvo, pričom Joe prezradil, že členovia podstúpili krvný test, aby zistili, s akými členmi kultu sa môžu oženiť a splodiť potomstvo. Amanda a Joe majú rôznych otcov, ale obaja ich otcovia mali viacero manželiek. Dvojica uviedla, že jedna z často kladených otázok sa týkala incestu a deformácií, ktoré boli obzvlášť rozšírené v Joeovej rodine, keďže jeho rodičia boli nevlastní súrodenci a jeho otec sa tiež oženil s dvoma sestrami jeho mamy. „Videla som deti, ktoré sa narodili s chýbajúcimi ušami a podobnými vecami, ale bolo vzácne vidieť vážnejšie deformácie,“ prezradila Amanda, ktorá tiež vyrastala v kulte.

Joe dodal, že všetci v jeho rodine – pod patriarchom Danielom, ktorý mal 14 manželiek a 157 detí – absolvovali krvný test, aby zistili, s kým sa členovia môžu zosobášiť. „Bol som v dome mojej mamy, všetci v rade si dali otestovať krv a potom odišli,“ spomínal Joe. „Pýtali sme sa, prečo to robia a oni povedali, aby vedeli, koho si môžeme vziať,“ uviedol ďalej Joe a dodal, že v tom čase mal asi 10 rokov. Amanda si na podobné testovanie naspomína, no nie je si istá, či to bolo preto, že bola príliš mladá. Spomenula si však na priateľov, ktorí podstúpili takéto testy. „Pamätám si, že som vyrastala v Ráde a zistila som, že všetci moji priatelia boli testovaní a ja som mala pocit, že sa s vami niečo deje,“ povedala. Amanda dodala, že podľa jej vedomostí jej rodičia neboli príbuzní.

Joe opustil Rád vo veku 20 rokov po tom, čo bol vylúčený z Kingston Group kvôli spochybňovaniu autority a otázke, prečo zanedbali liečbu rakoviny jeho matky, ktorá zomrela tesne pred jeho odchodom. Povedal, že vyrastal s vedomím, že jeho rodičia sú súrodenci, ale bol vychovaný tak, že si myslel, že to nie je divné – aj keď to spochybňoval. „Môj otec počul klebety o tom, že si myslíme, že je to divné,“ spomínal Joe. Dodal, že ďalším nezvyčajným a nešťastným vedľajším produktom kultu bolo, že sa do nikoho nemohol skutočne zamilovať – keďže boli všetci príbuzní.

To, že rodičia sú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Jeho slová potvrdila aj Amanda. „Raz som sa v Ráde zamilovala, samozrejme, že to bol môj bratranec,“ prezradila. „Pretože každý, koho poznáte, je niekto, s kým ste príbuzní,“ dodala. Amanda povedala, že bola svedkom zvláštnych manželstiev medzi ľuďmi, ktorí boli príbuzní, ale mala pocit, že to nesmie nikomu povedať. „Pretože to robil môj otec, robil to vodca,“ vysvetlila. „Naozaj sa chystáš spochybňovať vedenie, a tým pádom si robiť zlé meno?“ dodala. Amanda, ktorá má teraz 28 rokov, opustila Rád v roku 2013 a stala sa prvým dieťaťom svojho otca Paula, ktoré opustilo kult.

Viac o téme: PolygamiaIncestKult
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu