Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Muž zachytil bizarný fenomén: Pozrite, čo vychádza spoza zapadajúceho slnka! Ľudia sú vystrašení

(Zdroj: Instagram/craig.hayslip)

OREGON – Univerzitný pracovník Craig Hayslip zachytil bizarný moment. Paranormálne vyzerajúci zelený záblesk rozžiaril oblohu počas západu slnka a svedkovia to opísali ako strašidelné.

Craig Hayslip, výskumný asistent fakulty na Oregonskej štátnej univerzite, zachytil bizarný moment, keď natáčal západ slnka nad oceánom v Oregone. Minulý týždeň zdieľal svoju fotku na Instagrame. „Dnešný západ slnka západne od Bandonu v Oregone a potom zelený záblesk za mrakom na konci,“ pripísal Hayslip k fotografii.

Zriedkavý jav zeleného záblesku nastáva, keď slnko klesá pod horizont, pričom je stále viditeľný iba jeho horný okraj. Presne v tom okamihu má horný okraj slnka schopnosť premeniť sa na živú zelenú alebo dokonca elektrizujúci odtieň modrej. Portál Oregon Live informoval, že zamestnanci Inštitútu morských cicavcov boli na mori často svedkami tohto fenoménu. Podľa portálu Earth Sky ho môžete vidieť za jasného dňa bez oparu alebo mrakov, ktoré by zakrývali horizont.

Záber sa stal takmer okamžite virálny a mnohí tento fenomén označili za paranomálny či strašidelný. Jeden z komentujúcich napísal: „Úžasná a krásna fotka, ďakujem za zdieľanie.“ Ďalší dodal: „Veľa rokov som sa snažil vidieť zelený záblesk. Je skvelé vidieť ho aspoň tu. Ďakujem za zachytenie okamihu!“

Viac o téme: Západ slnkaFenoménZáblesk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu