Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

V Paríži sa zrútila vrtuľa legendárneho mlyna na streche kabaretu Moulin Rouge

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - V noci na dnes sa v Paríži zrútili krídla veterného mlyna, symbolu známeho kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na vyhlásenie hasičov. Podľa nich si incident nevyžiadal žiadne zranenia. Príčiny nehody, ktorá postihla jeden z najznámejších objektov vo francúzskej metropole, sú teraz predmetom vyšetrovania.

Fotografiu naružovo natretého veterného mlyna, ktorý je symbolom podniku, bez vrtule so štyrmi krídlami zverejnili dnes ráno takmer všetky francúzske médiá. Krídla zrejme spadli na ulicu a poničili tiež svetelný nápis kabaretu. Incident sa stal medzi druhou a treťou hodinou dnes v noci, uviedla stanica BFM-TV. Podľa zdroja agentúry AFP sa krídla zrútili po konci prevádzkovej doby kabaretu. Trosky boli odstránené dnes ráno okolo ôsmej hodiny.

archívne video

Policajti v Paríži spustili paľbu na vozidlo, ktoré ich ohrozovalo: Zabili dve osoby (Zdroj: Profimedia)

"Je to prvý incident tohto druhu od založenia 6. októbra 1889," upozornil podnik. V roku 1915 však priestory kabaretu vážne poničil požiar. Podľa vedenia Moulin Rouge kontrolujú veterný mlyn pravidelne technici, ktorí si však nevšimli žiadne závady.

Kabaret Moulin Rouge sa nachádza vo štvrti Pigalle. V priebehu rokov sa stal jedným zo symbolov Paríža. Veterné mlyny boli ešte na začiatku 19. storočia relatívne bežné na neďalekom kopci Montmartre, kým sa táto časť mesta stala vyhľadávaným miestom pre umelcov a kultúru.

Incident sa stal niekoľko mesiacov pred začiatkom Olympijských hier vo francúzskej metropole, ktoré podľa očakávania pritiahnu do Paríža veľký počet návštevníkov. Samotný Moulin Rouge i okolité podniky sú vyhľadávanou turistickou atrakciou.

Viac o téme: Veterný mlynPádKabaretVrtuľaFrancúzskoParížMoulin Rouge
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu