Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ďalší útok medveďa: 72-ročná pani si s ním chcela spraviť selfie, svoje rozhodnutie kruto oľutovala!

(Zdroj: Getty Images)

BUKUREŠŤ - Karpatské medvede majú na svedomí ďalší krvavý útok. Tento je však z kategórie kurióznych. 72-ročná britská občianka pôvodom zo Škótska prechádzala 22. apríla automobilom cez Karpaty po ikonickej kľukatej ceste Transfăgărășan, keď sa rozhodla, že sa s na pohľad milým medveďom odfotí.

Na horskej ceste si všimla dvoch medveďov potuľujúcich sa blízkosti vozovky. Vodič vozidla zastavil a pani na sedadle spolujazdca rýchlo stiahla okienko, aby sa mohla odfotiť so zvedavými medveďmi. Jeden z nich však pristúpil priamo k vozidlu, postavil sa na zadné a zaútočil na staršiu pani. Vodič vozidla pridal plyn a vyrazil z miesta v snahe zabrániť ďalším útokom. Medveď pani poškriabal na ruke, informoval Dailymail.

So zranením, ktoré Škótku neohrozovalo na živote bola prevezená na ošetrenie do najbližšej nemocnice. Lokálnym novinárom povedala, že sa s medveďom chcela iba odfotiť a on ju znenazdajky napadol. Záchranné zložky a miestne orgány sa medzičasom zorganizovali do niekoľkých skupín s cieľom odohnať medvede z lokality. Zároveň vyzývajú turistov, aby si od šeliem vo voľnej prírode držali úctivý odstup a nesnažili sa s nimi za žiadnych okolností fotografovať. 

Viac o téme: BukurešťRumunskoútok medveďa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu