Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Neuveriteľný nález: Žena si myslela, že má nádor, namiesto toho sa v jej tele až pol storočia skrývalo niečo iné!

Žena išla na vyšetrenia a röntgen odhalil neuveriteľný nález v jej tele! (Ilustračná forografia) Zobraziť galériu (2)
Žena išla na vyšetrenia a röntgen odhalil neuveriteľný nález v jej tele! (Ilustračná forografia) (Zdroj: thinkstock.com)

Toto sa len tak nevidí! Lekári z nemocnice v San Antoniu sa už stretli s rôznymi prípadmi a ošetrili kuriózne zranenia, no s týmto nepočítali. Prišla k nim 92-ročná pacientka, u ktorej röntgen odhalil neskutočnú vec!

Žiadny nádor, ale skamenený plod dieťaťa!

Lekári boli nálezom doslova šokovaní! Žena totiž v sebe nosila pol storočia skamenený plod. Prekvapená žena z Chile o tom dlhé roky netušila. Je pravda, že bola pre zdravotné problémy nútená navštíviť lekára pred desiatkami rokov, no tí jej povedali, že ide o nezhubný nádor.

Do nemocnice sa Estela Melendezová dostala po tom, čo doma spadla a nešťastne sa udrela. Žena je nakoniec rada, že sa jej to stalo. Inak by sa možno už nikdy nedozvedela, že v sebe nemá nádor, ale plod! Môže to znieť neuveriteľne až nerealisticky, no je to pravda.

"Aj keď to nemusí na prvý pohľad vyzerať vierohodne, tie vyšetrenia sú reálne, urobili sme ich my sami," povedal o prípade riaditeľ nemocnice Marco Vargas.


Celé roky znášal nepríjemnú nádchu: Nemohol uveriť vlastným očiam, keď odhalil pravú príčinu!


Estela Melendezová nemala v sebe nádor, ako jej lekári tvrdili, ale skamenený plod dieťaťa!
Zobraziť galériu (2)
Estela Melendezová nemala v sebe nádor, ako jej lekári tvrdili, ale skamenený plod dieťaťa!  (Zdroj: screenshot Cbsnews.com)

Ako je to možné?

V skutočnosti išlo o mimomaternicové tehotenstvo, ktoré sa diagnostikuje pomerne ťažko. Dochádza k nemu vtedy, ak sa oplodnené vajíčko zahniezdi mimo maternice. Nedostane sa v ten správny okamih do maternice a uhniezdi sa v najbližšej prekrvenej sliznici, pričom najčastejšie je to vajíčkovod, ale aj brušná dutina. V mimomaternicovom tehotenstve chýbajú optimálne podmienky pre správny vývoj plodu. Ak plod zomrie, môže sa stať, že zvápenatie, čo sa označuje aj ako lithopedion alebo tzv. kamenné dieťa.

Bohužiaľ, v jej vysokom veku je operácia veľmi riziková. Plod teda v nej ostane.

Čítajte tiež: Zdravé koktejlové osvieženie ako obyčajný podvod? Populárne smoothies pod paľbou kritiky!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9