Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

TAJOMSTVO krásne ZDOBENÝCH medovníkov odhalené: Toto je DÔLEŽITÉ!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Úspech pri zdobení medovníkov závisí od kvality polevy, radí výtvarníčka Marianna Chvastová z Michaloviec, ktorej pestrú prácu aktuálne prezentuje Zemplínske osvetové stredisko.

Ako povedala, pri jej výrobe treba použiť čo najjemnejší, "púdrový" práškový cukor.

Výsledok snahy ocenia podľa nej najmä gazdiné, ktoré sa chcú pustiť do zložitejšej výzdoby.

"Pri mriežkových (vzoroch) je základ urobená kvalitná poleva. Musí byť naozaj kvalitná, aby tie mriežky boli pekné," vysvetlila.

Čítajte tiež: NAKOPNITE správne trávenie a povedzte zbohom NAFÚKNUTÉMU bruchu: Tipy, ktoré ZÚŽIA váš PÁS!

Na zafarbenie "klasickej" bielkovej polevy používa gélové potravinárske farby. 

TAJOMSTVO krásne ZDOBENÝCH medovníkov
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Ako robí medovníky? 

Inšpiráciu pri zdobení hľadá Chvastová v každodennom živote. Samotné motívy nanáša na medovníky viacerými technikami. Zvyčajný predvianočný motív anjelov tento rok predstihli víly, pri ktorých využíva nielen svoj estetický zmysel pre detail, ale i farebnú pestrosť, ktorú jej práca s farbami umožňuje.

Chvastová pečie a zdobí medovníky "sporadicky", na Veľkú noc a na Vianoce už viac ako dvadsať rokov. Aj keď v žiadnom z jej medovníkov nechýba med, obľúbený recept nemá. "Skúšala som viacero receptov, nie každý sa mi osvedčil," povedala. I pri ceste však odporučila používať čo najkvalitnejšiu múku.

Viac o téme: MedovníkyVianoce
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9