Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Pozor, na slovenskom trhu je nebezpečný stejk: Tento nekupujte!

Na trhu je nebezpečný stejk! (Ilustračná fotografia)
Na trhu je nebezpečný stejk! (Ilustračná fotografia) (Zdroj: profimedia.sk)

Na slovenskom trhu sa môže nachádzať nebezpečný mrazený výrobok z morských rýb Black Marlin steak - sviečková. Produkt pochádza zo Španielska a obsahuje ortuť.

Ako informovala Lenka Skalická z Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR, výrobok mal byť z Českej republiky distribuovaný do spoločnosti METRO Cash & Carry SR, s. r. o. Česká Štátna poľnohospodárska a potravinárska inšpekcia (SZPI) informovala ÚVZ SR o tom, že v Českej republike bol laboratórnou analýzou vo výrobku Black Marlin steak - sviečková zistený obsah ortuti 1,9 mg/kg, čo je maximálny limit stanovený Európskou komisiou v prípade obsahu niektorých kontaminantov v potravinách. Výrobok bol v Českej republike stiahnutý z trhu. Rovnako bol stiahnutý z trhu aj výrobok toho istého výrobcu pod názvom Black Marlin Sirloin steak, ktorý obsahoval 1,4 mg/kg.

"Nakoľko niektoré zariadenia spoločného stravovania si nakupujú potraviny aj v predajniach METRO Cash & Carry SR, s. r. o., ÚVZ SR požiadal regionálne úrady verejného zdravotníctva v Slovenskej republike, aby sa pri výkone kontrol v zariadeniach spoločného stravovania zamerali aj na výskyt predmetného nevyhovujúceho výrobku a overili si jeho stiahnutie z trhu," informovala Skalická.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9