Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Záchrana pre ľudí trpiacich rakovinou pľúc: Nový liek, ktorý budú testovať na Slovensku!

Rast výdavkov na lieky by nemal presiahnuť pol percenta.
Rast výdavkov na lieky by nemal presiahnuť pol percenta.

Nový liek proti rakovine pľúc sa bude testovať aj na Slovensku. Funguje na princípe aktívnej bunkovej imunoterapie a očakáva sa od neho vyvolanie imunitnej reakcie proti nádorovým bunkám a spomalenie priebehu ochorenia.

Nádorové ochorenie pľúc je v posledných rokoch najčastejším novo diagnostikovaným nádorovým ochorením na svete a súčasne najčastejšou príčinou úmrtí pacientov trpiacich rakovinou.

Klinickú štúdiu spustila spoločnosť Sotio, prvého pacienta do nej zaradili na prelome rokov 2014/2015 na onkologickej klinike Všeobecnej fakultnej nemocnice v Prahe. Na štúdii má spolupracovať takmer 20 zdravotníckych centier v Českej republike a na Slovensku, prípadne v niektorej z ďalších krajín Európskej únie. Na klinickom hodnotení sa má zúčastniť 105 pacientov s pokročilým nemalobunkovým karcinómom pľúc.

"Prípravok je zložený z dendritických buniek, ktoré dokážu aktivovať imunitnú odpoveď, a z bielkovín, ktoré sú špecifické pre bunky karcinómu pľúc, tzv. nádorových antigénov... V klinickom programe budeme sledovať, či pridanie protinádorovej imunoterapie k štandardnej liečbe zlepší prognózu tejto agresívnej choroby," povedal riaditeľ pre vedu a výskum spoločnosti Sotio Radek Špíšek.

Paragrippe je podporný homeopatický liek pri začínajúcich a rozvinutých formách chrípkového ochorenia. Používa sa pri horúčke, na bolesti hlavy, svalov, kĺbov a keď trpíte zimnicou!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9