Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Koľko kardiologických pacientov pribudlo minulý rok na Slovensku?

(Ilustračná fotografia)
(Ilustračná fotografia) (Zdroj: profimedia.sk)

Kardiológom na Slovensku pribudlo v minulom roku takmer 90.000 pacientov do pravidelnej starostlivosti. Najpočetnejšou skupinou boli osoby vo veku 45 až 64 rokov, druhou boli deti a dorast do 24 rokov.

Štatistiky Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) ďalej ukazujú, že u starších ľudí dominovali hypertenzné choroby, u detí a dorastu to najviac boli poruchy srdcového rytmu a tiež hypertenzné choroby.

MACA EXTRA BIO kapsuly pomáhajú navracať organizmus do rovnováhy a regulovať produkciu enzýmov a hormónov, zvlášť napokon hormónov pohlavných. Pôsobí na reprodukčné orgány, tak i na príslušné mozgové centrá, a pomáha priaznivo ovplyvňovať nielen sexualitu, ale i ďalšie oblasti, ktoré súvisia s hormonálnou rovnováhou.

Kardiológov navštívilo minulý rok viac ako milión pacientov, najviac navštevovanými boli ambulancie Košického a Bratislavského kraja.

"V čom sa odráža i fakt, že v týchto krajoch sú vysokošpecializované zdravotnícke zariadenia so zameraním na kardiológiu s nadregionálnym významom," píše NCZI

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9