Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Aktuálny prehľad kúpalísk: Zistite, kde sa môžete osviežiť

Letná sezóna je v plnom prúde, osviežiť sa môžete na kúpaliskách alebo jazerách.
Letná sezóna je v plnom prúde, osviežiť sa môžete na kúpaliskách alebo jazerách.

Prevádzka väčšiny prírodných a umelých kúpalísk počas tohtoročnej kúpacej sezóny bola už odobrená regionálnymi úradmi verejného zdravotníctva. "Ich návštevnosť bola v 28. týždni napriek horúcemu počasiu v prvej polovici týždňa priemerná," informuje Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR. Začiatok sezóny posledných kúpalísk sa predpokladá tento týždeň.

Tieto prírodné kúpaliská majú povolenie

Počas aktuálnej letnej sezóny dostalo povolenie na prevádzku doteraz 17 prírodných kúpalísk:

Zlaté Piesky, Kuchajda a Slnečné Jazerá – Senec

PO kraj - Veľká Domaša – Tíšava, Veľká Domaša – Valkov

BB kraj - VN Teplý vrch – pláž Ormet, Ružiná – pri obci Divín, Zelená voda– Kurinec VN Teplý vrch – pláž Drieňok  (zahájenie prevádzky k 13.7.2013)

KE kraj - Vinianske Jazero, Zemplínska Šírava – Kamenec, Zemplínska Šírava – Paľkov, Zemplínska Šírava – Hôrka, PK Jazero Košice 

TT kraj - RO Gazarka Šaštín Stráže, RO Kunovská priehrada

ZA kraj -  Plážové kúpalisko Liptovská Mara – Liptovský Trnovec

Vyhovujúca kvalita vody je aj na ďalších prírodných vodných plochách s neorganizovanou rekreáciou. Ide napríklad o Zemplínsku Šíravu - Medvedia hora, Biela Hora či Ružín. Strediská na Veľkej Domaši a v Trenčianskom kraji sú rovnako vyhovujúce. Neodporúča sa naďalej iba kúpanie na Šulianskom jazere, ktoré bolo zaplavené.

Ako je to s umelými kúpaliskami?

Povolenie na prevádzku malo na konci 28. týždňa 146 umelých kúpalísk. Súhlasné rozhodnutie bolo na základe žiadosti o uvedenie do prevádzky vydané pre Letné kúpalisko Dubnica nad Váhom, Letné kúpalisko Košeca, Nekryté letné kúpalisko Sobrance, Kúpalisko Dobrá Voda, Letné kúpalisko Lipany, Kúpalisko Bretka, Termálne kúpalisko Tvrdošovce a Letné kúpalisko Lipany. Pred niekoľkými dňami bolo uvedené do prevádzky nové Biokúpalisko BOROVICA, ktoré sa nachádza v rekreačnom areáli Kamenný mlyn v k.ú. Lozorno

"Vo vybavovaní ešte stále zostáva osem umelých kúpalísk; ich prevádzka nebola povolená vzhľadom na nedostatočnú pripravenosť a najmä chýbajúce výsledky rozborov kvality vody," uvádza ÚVZ SR.

Vo vybavovaní sú a prípravné práce na sezónu prebiehajú na kúpaliskách: Kúpalisko MŠK ISKRA Petržalka, Kúpalisko v ŠRZ Drienok Mošovce, Mestské kúpalisko Senica, Letné kúpalisko Čalovec, Termálne kúpalisko Kováčová, Letný areál MKP v Košiciach, letné bazény v LSR ZVJS a OO Kováčová a bazén pri Hoteli GARDEN Košická Belá.

Niektoré kúpaliská zostanú počas sezóny mimo prevádzky z dôvodu nevyhovujúceho technického stavu či chýbajúcich peňazí.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9