Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Zaujímavé: Najčastejšie zranenia, ktoré si spôsobia opití ľudia

Opití ľudia si môžu privodiť rôzne zranenia, ani o tom nemusia vedieť.
Opití ľudia si môžu privodiť rôzne zranenia, ani o tom nemusia vedieť. (Zdroj: Medicmagic.com)

Každý to už pozná. Ocitnete sa na párty, ktorá sa nesie v znamení nespútanej zábavy. Poháriky alkoholu tečú prúdom, pritom sa bavíte s kamarátmi, spievate a tancujete – jednoducho sa unášate výbornou atmosférou. Čas však rýchlo ubehne a vy sa zrazu ocitnete vo svojej posteli s rannou „opicou“. To však nie je to najhoršie, čo vás môže stretnúť. Pozrite sa na najčastejšie zranenia, ktoré si môžu spôsobiť opití ľudia!

Hovorí sa, že opití majú nižší prah bolesti. Ak sa nešťastným spôsobom udrú, nebolí ich to tak, ako keby boli triezvi. Preto sa môže stať, že na druhý deň ich zobudí nielen ranná "opica", ale i nepríjemná bolesť.

1. Modriny

Koľkokrát sa vám už stalo, že ste sa vo víre zábavy o niečo udreli a na druhý deň sa zobudíte s modrinami, ktoré navyše bolia? Po vytriezvení vás však ani za svet nenapadne, ako ste k nim prišli. Snáď nie je ani človeka, ktorý by sa na druhý deň po prehýrenej noci nezobudil s boľavými fialovými škvrnami na tele.

Riešenie: Na modriny vám pomôžu studené obklady, bylinkové mastičky z hamamelu alebo arniky, ocot zmiešaný s teplou vodou alebo drvené petržlenové listy, ktoré si položte na modrinu a zafixujte elastickým obväzom.

2. Popáleniny od cigariet

Ak fajčíte a ste pod vplyvom alkoholu, je takmer pravdepodobné, že si popálite pery alebo prsty. Skutoční experti, ktorí „prevrátili“ niekoľko pohárikov do seba, sú dokonca schopní horiacu cigaretu otočiť a dať si ju od úst nesprávnym koncom. Čo potom nasleduje, už netreba hovoriť.. Každopádne, na druhý deň môže očakávať nepríjemnú a hlavne silnú bolesť.

Riešenie: Pomôže schladenie postihnutého miesta – tečúcou vodou, ventilátorom alebo aj minerálkou, nealkoholickým nápojom či pivom. Vynechajte destiláty! Ide však o menšie popáleniny, ak ste popálený na väčšej ploche tela alebo v ústach, radšej volajte záchranku.

3. Zranenie pohlavných orgánov

Ľudia posilnení alkoholom sú jednoznačne odvážnejší a hlavne sebavedomejší. Preto sa často stáva, že skončia v posteli s niekým, na ktorého by sa v triezvom stave ani nepozreli. Pokúsiť sa o sex v opitom stave je jeden z najhorších prípadov, ktorý sa môže stať. Vaša odvaha môže spôsobiť pokus o originálnu milostnú polohu, ktorá inak je len ťažko fyzicky možná. Môže sa preto ľahko stať, že si zraníte pohlavné orgány.

Riešenie: V každom prípade je nutné zájsť za lekárom, keďže ide o citlivé miesta.

4. Sečné, bodné a iné zranenie

Dopriali ste si viac než dosť alkoholických nápojov? V tom prípade sa čo najviac vyhnite nejakej naháňačke na strechách či schodoch a vôbec sa vyhnite všetkému, čo má ostrú čepeľ. I tancovanie pri rohu skleneného stola nemusí skončiť práve najlepšie, ak si nedávate pozor.

Riešenie: Jednoducho nepite alkohol. Keď sa vám niečo stane, zájdite do nemocnice.

5. Pošramotené ego

Ide pravdepodobne o najčastejšie zranenie, ktoré sa týka väčšiny opitých ľudí. Platí to obzvlášť pre tých, ktorí sa nevedia ovládať. Preto, ak nechcete, aby skončilo na internete video, kde figuruje vaša osoba, tancujúc na reštauračnom stole bez oblečenia, radšej to s alkoholom nepreháňajte.

Riešenie: Buď počkajte, kým ošiaľ okolo vašej osoby ustane, alebo sa jednoducho vzdajte alkoholu. Nestojí vám predsa za to, nie?

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9