Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Ako sa zbaviť rannej opice? Spoznajte najnechutnejšie spôsoby

Na bolesť hlavy po náročnej noci je množstvo spôsobov, ako sa jej zbaviť.
Na bolesť hlavy po náročnej noci je množstvo spôsobov, ako sa jej zbaviť.

Každý sa vysporiada s následkami po bujarej párty po svojom. Ak vám doteraz nič nepomohlo, máte dve možnosti. Buď sa úplne vykašlete na pitie alkoholu alebo môžete vyskúšať recepty z rôznych období a krajín, ktoré majú údajne zaručené recepty, ako sa spoľahlivo zbaviť rannej „opice“. Ide však o veľmi zvláštne praktiky, ktoré rozhodne nie sú príjemné.

Zlízali pot a vypľuli

Obzvlášť nechutný zvyk mali domorodci z Ameriky pred stovkami rokov. Už vtedy si radi dali „do nosa“, preto našli osvedčený spôsob, ako sa zbaviť rannej „opice“. Po konzumácii alkoholu zvykli behávať, jednoducho robiť všetko pre to, aby sa začali potiť. Čo však bolo na tom odporné, bol fakt, že pot z tela si potom sami zlízali a vypľuli. Zaujímavý rituál. Boli totiž presvedčení, že tak jedovatý alkohol dostanú z tela von.

Pomôže úhor i upečený kanárik

Ľudia v stredoveku mali zaujímavý spôsob, ako sa cítiť po náročnej noci fit. Stredovekí lekári odporúčali svojim pacientom konzumáciu sušeného úhora a horkých mandlí. To bol podľa nich účinný recept na ranný „bolehlav“.

Nasledujúcu ingredienciu zrejme nikto z vás neskladuje v kuchyni. No kedysi bola v Ríme veľkou pochúťkou. Vždy pomohol chrumkavý upečený kanárik. Málokto by uveril, že tento nevinný živý vták bol účinným liekom.

Sušený býčí penis ako liek?

Zaujímavý spôsob mali obyvatelia Puerto Rica. Údajne funguje a zabraňuje dehydratácii. Rannej opici predchádzali tak, že si vložili do podpazušia ruky, ktorou pijú, plátok citróna.

Nechutný liek na opicu majú Sicílčania, ktorí si doprajú po náročnej noci sušený býčí penis. V tomto prípade si asi väčšina z vás zvolí radšej menšie zlo - dobrovoľné bolesti hlavy ako konzumáciu býčieho penisu. 

Zahrabte sa do piesku

Podľa írskej legendy sa vylieči „opica“, ak sa až po krk zasypete mokrým pieskom. Údajne to má rovnaký efekt, ako studená sprcha. Po „pochovaní“ v piesku sa vám rozpumpuje krv v žilách a budete cítiť fit a sviežo.

Účinné sú rohy nosorožcov

Vietnamci zbožňujú nosorožcov. Lovia ich vo veľkých množstvách. Majú recept na liečivý nápoj, ktorý vás nielenže zbaví následkov po bujarej párty, ale aj alergií či dokonca rakoviny. Jednoducho si zbrúsia roh nosorožca do horúcej vody, ktorý následne vypijú. Ide vraj o zázračný nápoj.

V Turecku často jedávajú držkovú polievku. Vnútornosti spolu s cesnakom, cibuľou, ale i so smotanou považujú za liek, ktorý ich zbaví „opice“. Táto polievka je populárna tiež v Mexiku a Rumunsku. U nás ju však množstvo ľudí vôbec nejedáva.

Ovčie oči na hlavu

Rozhodne najnechutnejší spôsob majú Mongolci. Máte za sebou dlhú noc s potokom alkoholu? Opláchnite si hlavu paradajkovou šťavou s párom nakladaných ovčích očí.

Doprajte si nápoj zo surových vajec

Dajte si nápoj zo surových vajec. Ide o populárny liek na západe USA, ktorý má mnoho variantov. Všetky zahŕňajú Worčestrovú omáčku, soľ, korenie a samozrejme celé surové vajcia. Môžete si pridať aj vodku, kečup alebo paradajkový džús a ocot.

Je pravda, že všetky uvedené tipy, ako sa zbaviť rannej „opice“, nie sú práve najchutnejšie. Máte však aj iné možnosti, vďaka ktorým vás už nebude bolieť hlava a „krútiť“ sa vám žalúdok. Prečítajte si článok o tom, ako zmierniť následky na druhý deň.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9