Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Uľahčuje SRDCU pumpovanie krvi do tela: Toto je NAJZDRAVŠÍ vianočný nápoj podľa odborníkov!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Zahreje, spríjemní zimné chvíľky a prispeje k dobrej nálade. Ešte k tomu pozitívne vplýva na ľudské telo! Ktorý vianočný nápoj je podľa odborníkov najzdravší?

Je jasné, že alkohol pôsobí na ľudské telo deštruktívne a okrem iného poškodzuje pečeň. Lekári a odborníci však vybrali tú najlepšiu možnosť, ako sa zahriať alkoholickým drinkom, ktorý má čo najmenší dopad na ľudský organizmus. Vyzerá to tak, že varené víno je víťazom, ako sa píše na mirror.co.uk!

Čítajte tiež: 

Hussein Abdeh, klinický riaditeľ a farmaceut v Medicine Direct, povedal: „Pokiaľ ide o vianočný čas, nie je zase veľa slávnostných nápojov ako je varené víno, ale vedeli ste, že má množstvo zdravotných výhod založených na dôkazoch? Varené víno sa vyrába z červeného vína, o ktorom je známe, že obsahuje zlúčeniny nazývané polyfenoly. Tieto zlúčeniny sú nabité antioxidantmi, ktoré pomáhajú udržiavať vaše cievy pružné, čo zase pomáha srdcu ľahšie pumpovať krv do tela."

Ako ďalej odborník pokračuje, znižuje riziko zrážania krvi a pomáha zmierniť napätie srdca. Okrem toho polyfenoly pomáhajú udržiavať HDL (dobrý cholesterol) vo vašej krvi.

Škorica ako protizápalový prostriedok

Aby toho nebolo málo, jedna zložka, ktorá často býva súčasťou tohto horúceho nápoja, má taktiež pozitívne účinky!

Uľahčuje SRDCU pumpovanie krvi
Zobraziť galériu (2)

„Škorica obsiahnutá vo varenom víne je nabitá antioxidantmi, ktoré môžu pomôcť pri fyzických príznakoch starnutia znížením oxidačného stresu v tele. Škorica je tiež účinný protizápalový prostriedok a môže pomôcť znížiť riziko zápalových stavov, ako je artritída a IBS (syndróm dráždivého čreva). Toto korenie môže pomôcť znížiť hladinu „zlého“ cholesterolu a zároveň udržať dobrý cholesterol na stabilnej úrovni," vyzdvihuje odborník účinky škorice. 

Okrem škorice sú tu aj klinčeky, ktoré sú v kombinácii s červeným vínom schopné kontrolovať hladinu cukru v krvi, čo je veľký zdravotný prínos. Dlhodobo vysoká hladina cukru v krvi môže totiž zvýšiť riziko kardiovaskulárnych ochorení.

Vegánske červené víno má zelenú!

Aby sa pozitívne účinky vína ešte znásobili, vyberte si jeden druh!

„Pite vegánske červené víno! Prítomnosť rastlinných polyfenolov vo vegánskom červenom víne sa považuje za obzvlášť významnú. Ukázalo sa, že polyfenoly majú množstvo zdravotných výhod, o ktorých sa predpokladá, že sú spôsobené ich „prebiotickými“ vlastnosťami. Vaše črevá budú vďačné za vyšší príjem zdravých rastlinných živín. Dobrou správou je, že vegánske červené víno je skvelým zdrojom polyfenolov," dodávajú odborníci z Optibac Probiotics.

Ak teda hľadáte tip s prínosmi pre zdravie, potom by pre vás mohlo byť vegánske varené víno!

Treba však poznamenať, že varené víno môže mať vysoký obsah kalórií, a preto, ak hľadáte alternatívu s nízkym obsahom kalórií, vyberte si ľahké liehoviny, ako je napr. obyčajná vodka. Buďte však obozretní, alkohol celkovo nie je zdravý. Preto dajte prednosť menšiemu množstvu. 

Viac o téme: ZdraviePrevenciaVianoceVarené vino
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9