Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Jedinečné spôsoby, ako potlačiť chuť na sladké: Po tomto na dobroty ani nepomyslíte!

Stačí pár trikov a nabudúce si už čokoládu nedáte!
Stačí pár trikov a nabudúce si už čokoládu nedáte! (Zdroj: profimedia.sk)

Jedna sladká dobrota ešte obezitu nespúšťa. Čo ak však spadnete do kolotoča prejedania sa a zvyšovania prísunu cukru? Nezúfajte. Na akútne zahnanie túžby po sladkostiach skúste niektoré z osvedčených rád!

Počkajte 10 minút

Ak dostanete chuť na sladké, zrejme si to hneď namierite rovno do kuchyne. Stop! Počkajte chvíľu. Je preukázané, že ak vydržíte 10 minút, chute sa znížia alebo prejdú. Radšej sa zabavte niečím iným a nemyslite na sladké. Nakoniec sami zistíte, že na to vlastne nemáte chuť.

Vyčistite si zuby

Kašlite na každodenný rituál, ktorý zahŕňa ranné a večerné čistenie zubov. Siahnite po zubnej kefke aj počas dňa, keď vás prepadne chuť na sladké. Možno si to neuvedomíte, ale tým dáte mozgu signál, že už jesť nebudete a tým pádom chute zoslabnú. Môžete použiť aj osviežujúcu ústnu vodu. Určite si nebudete chcieť pokaziť príjemný dych nejakou sladkosťou!

Zapáľte si sviečku

Jednoduchý spôsob na to, ako zahnať chute! Spravte si doma romantiku a zapáľte aromatickú sviečku so sladkou, napr. ovocnou chuťou. Vaše zmysly budú oklamané.

Dajte si žuvačku

Majte po ruke žuvačku! Môže vám s chuťami na sladké veľmi pomôcť. Podľa odborníkov zníži túžbu po maškrtení a prospeje mozgu. Žuvačka má množstvo ďalších pozitívnych účinkov na ľudský organizmus. Zlepšuje pamäť a znižuje príznaky stresu.

Napite sa vody

Známy trik, ktorý skutočne funguje! Vypite pohár vody, ale nie studenej. Aby splnila svoj účel, teda potlačila chuť na sladké, musí byť teplá. Po nej vás túžba po sladkých dobrotách určite prejde.

Užívajte chróm

Chróm je dôležitý pre správne vylučovanie inzulínu, ktorý udržuje hladinu cukru v krvi. Ak hladina inzulínu a krvného cukru kolíše, prejavuje sa náhlymi pocitmi hladu a zvýšenou chuťou na sladké. Môže za to nedostatok chrómu.

Lepšie raňajkujte

Ak začínate deň vianočkou alebo muffinom, nečudujte sa, prečo vás potom prepadne neovládateľná chuť na sladké. Po sladkých raňajkách vám rýchlo stúpne hladina cukru v krvi a poskytne tak prudký nárast energie. Avšak o pár hodín zase prudko opadne a vy opäť zatúžite po sladkom jedle, ktorému pravdepodobne neodoláte. Dajte si radšej jedlo bohaté na bielkoviny a vlákninu, ako sú miešané vajíčka, celozrnné tousty alebo biely jogurt s ovocím a ovsenými vločkami.

Vyskúšajte jablčný ocot

Zrejme ste už počuli o účinkom jablčného octu na chudnutie. Hovorí sa o ňom ako o zázraku, ktorý nás dokáže zbaviť prebytočných kíl. Navyše, obsahuje množstvo vitamínov, minerálov, antioxidantov a iných cenných látok. Okrem toho, že podporuje spaľovanie tukov, potláča aj chuť na sladké. Dajte si polievkovú lyžicu jablčného octu hneď ráno, keď sa zobudíte alebo ho môžete vyskúšať zriedený s vodou a vypiť pred každým jedlom.

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9