Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

SMRŤ na vlastnej koži: REÁLNE skúsenosti ľudí, ktorí sa ocitli na POKRAJI života

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Desiatky ľudí, ktorí ušli hrobárovi z lopaty, sa podelili o svoje skúsenosti. Ponúkajú fascinujúci pohľad na to, čo sa môže stať, keď ten čas napokon príde.

Niektorí si nič nepamätajú, iní sa stretávajú s mŕtvymi príbuznými alebo opisujú pocit „nepopierateľného pokoja“, ako sa píše na dailymail.co.uk. Na diskusnom webe Reddit sa používateľ pýtal na skúsenosti tých, ktorí zažili klinickú smrť a následne boli resuscitovaní.

Celú diskusiu odštartoval jeden muž: „Zastavilo sa mi srdce a stiahol sa mi každý sval. Zdravotná sestra pribehla a zopakovala: „Zachovajte pokoj“, a potom nastalo nič. ''Nepamätám si, že by som bol šokovaný. O tri dni neskôr som sa zobudil. Nepamätám si nič medzi tým.“

Tento používateľ mal zase trochu iné skúsenosti.

 „Robili mi angiogram, úplne bdelý som sledoval obrazovku a hovoril som s lekárom. Začali sa spúšťať alarmy a všetci prepadli panike. Môj svet sa stal zrazu jemným a zahmleným a všetko vybledlo do čiernej farby. Ďalšia vec, ktorú si pamätám bolo, že som otvoril oči a počul lekára, ktorý povedal: "Máme ho späť'. Nikdy som sa necítil pokojnejšie.“

U tretej osoby sa to všetko začalo vtedy, keď sa nevedel poriadne nadýchnuť a vydýchnuť. 

SMRŤ na vlastnej koži:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

„Prijali ma na urgentnú hysterektómiu a museli mi dať 11 jednotiek krvi. V noci po operácii som mal problémy s dýchaním a môjmu kamarátovi bolo oznámené, že kedykoľvek môže u mňa dôjsť k zástave srdca. Pamätám si, ako som videl svoje bezvládne telo ležať na posteli, zatiaľ čo som cítil, ako som sa dvíhal z postele."

Ďalší podrobne popísal, ako „zomrel“ na syndróm toxického šoku.

"Zažil som pokoj. Nedá sa to presne opísať, na ničom nezáležalo, všetko naokolo som počul. Bola to chvíľa, keď som vedel, že môžem odísť a nebude to bolieť. Ďalšia vec, o ktorej som si bol istý je, že som späť. Vedel som, že ešte nenadišiel ten správny čas. Dnes sa už smrti nebojím. Teraz je oveľa jednoduchšie ju prijať.“

Skutočná smrť

Doktor Sam Parnia, lekár so sídlom v New Yorku, ktorý študuje moment smrti viac ako dve desaťročia, povedal, že tieto momenty sú známe ako „zaznamenané zážitky smrti“, keďže ľudia boli v skutočnosti vo fáze „umierania“.

Povedal: „Skutočnosť je taká, že môžete zomrieť, byť mŕtvi a potom byť znovu privedení k životu. To, čo sa deje, je, že títo ľudia zažívajú skutočnú smrť.

Podľa doktora mnohí ľudia sa v momente smrti dostanú na miesto, kde sa cítia ako doma. Vedia, že tam patria. V tomto stave znovu prežívajú svoj život a všetko prehodnocujú.

"Často sa to však nesprávne prezentuje tak, že sa vám mihne váš život pred očami, ale v skutočnosti je to hlboké, vedomé a zmysluplné prehodnotenie. Ak ľuďom spôsobíte bolesť, prežijete to isté aj vy. Ak ste urobili niečo, čo niekomu pomohlo, pocítite tú radosť,“ tvrdí odborník. 

Viac o téme: Smrť
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9