Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Experiment na vlastnej koži: Takto dopadla žena po mesiaci zvýšenej konzumácie proteínov!

Vyskúšala si, ako je to mesiac nejesť nič iné, ako kvalitne bielkoviny. Zobraziť galériu (2)
Vyskúšala si, ako je to mesiac nejesť nič iné, ako kvalitne bielkoviny. (Zdroj: thinkstock.com)

Dala STOP sacharidom a tie nahradila väčším množstvo proteínov. Jedna žena sa dala na zaujímavý experiment, ktorý trval jeden mesiac. Žiadne prevratné zmeny nečakala, no nakoniec bola príjemne prekvapená, ako na ňu nový spôsob stravovania zapôsobil!

Mladá žena nikdy nedržala diétu, ani nemala veľké problémy s hmotnosťou. Vedela však, že jedlo jej nerobí dobre. Nedala dopustiť na pečivo, občas vyprážané jedlá a taktiež cestoviny a zemiaky. Nestravovala sa práve príkladne, čo sa odrazilo na jej brušku. Bolo väčšie a trochu vypuklejšie. Často bývala nafúknutá.

Pustila sa však do experimentu, v ktorom znížila príjem sacharidov a naopak zvýšila príjem proteínov. Pozrite sa, aké zmeny si na sebe všimla po mesiaci:

Nebola hladná

Nikdy by tomu neverila, no zažila to na vlastnej koži. Konzumácia zvýšeného príjmu bielkovín poskytuje väčšie uspokojenie než napr. sacharidy. Celé roky uprednostňovala sacharidy. Na raňajky dostala chuť na čerstvý chrumkavý chlieb a na obed to boli zase cestoviny. Nakoniec sa ukázalo, že keď ich začala jesť v menšom množstve a naopak pridala do jedálnička viac proteínov, bola menej hladná. Priznáva, že po porcii bieleho pečiva vždy ešte na niečo mala chuť. Tentokrát ju to obišlo. Veľký tanier mäsa so zeleninou jej bohato stačil, takmer ho ani celý nezjedla a cítila sa plná ešte niekoľko hodín potom. Málokedy sa potrebovala občerstviť medzi jedlami.

Vyzerala štíhlejšie

Po mesiaci sa jej hmotnosť vôbec nezmenila. No pohľad do zrkadla stál za to. Vyzerala štíhlejšie! Znie to neuveriteľne, no je to tak. Rifle, ktoré ledva zapla a nemohla v nich poriadne dýchať jej boli teraz o niečo voľnejšie. Neboli také tesné ako predtým. Zrejme mal na tom podiel okrem iného aj fakt, že nemala tak nafúknuté bruško ako predtým, keď jedávala veľa sacharidov. Teraz jej spľaslo a môže povedať, že bolo plochšie!


Hra Pokémon GO ovládla celý svet: Takto v skutočnosti pôsobí na naše zdravie!


Necítila sa nafúknutá alebo ospalá

Jedna z vecí, ktorú som si čoskoro uvedomila je to, že pravidelná konzumácia pečiva jej nerobila dobre na žalúdok. Cítila sa plná a tráviaci proces nefungoval tak, ako by mal. Vždy po výdatnom obede bola zrelá akurát tak na spánok. Bola veľmi unavená. Vždy, keď si dopriala obed bohatý na sacharidy, hladina cukru v krvi jej rapídne stúpla smerom nahor, no potom vzápätí prudko klesla, čo spôsobilo zvýšenú únavu a malátnosť. Vďaka proteínom mala viac energie, celkovo sa cítila dobre vo svojej koži a bola zdravšia.

Bola kreatívnejšia

Zaujímavé zistenie. No odrazu sa celkovo cítila nielen ľahšie, ale aj jej mozgové závity viac pracovali. Tým, že sa vytratila únava, už nezívala na dôležitých pracovných poradách. Bola viac sústredená a taktiež zaznamenala lepšiu pamäť a schopnosť koncentrácie. Má pocit, že toho viac spravila v práci, čo si všimol aj šéf.

Takže na záver.. Proteíny sú zdravé, určite ich uprednostnite v jedálničku. Sem-tam nejaký sacharid vám neublíži. Takže všetko s mierou.

Čítajte tiež: Triky, ako vybrať ten najlepší melón: Konečne sladký a zrelý!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9