Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Výborné triky, ako sa rýchlo a zdravo opáliť: Získajte v lete krásne opálenie!

Dosiahnite krásne opálenie
Dosiahnite krásne opálenie (Zdroj: thinkstock.com)

Väčšina z nás vie, že slnko má svoje účinky na naše telo, ktoré sú dobré alebo zlé. Slnečné UVB lúče nám dodávajú vitamín D, ktorý je pre naše telo nesmierne dôležitý. Slnko však dokáže aj pokožke uškodiť v podobe spálenia, či nemenej známeho melanómu.

Rady pre rýchle opálenie

Predtým, než vystavíte svoju pokožku slnečným lúčom, použite peeling na odstránenie odumretej pokožky. Dajte si sprchu a po peelingovej masáži nezabudnite na klasické telové mlieko. Tak svoju pokožku správne pripravíte na opálenie, slnečné lúče tak lepšie preniknú cez pokožku.

Stačí 20 minút

Ak sa chcete rýchlo a zdravo opáliť, na slnku by ste mali stráviť niekoľko minút denne, resp. niekoľkokrát týždenne. Záleží to aj od toho, kde žijete a ako intenzívne bude slnečné žiarenie.

Nie je nutné, ani zdravé, aby ste vašu pokožku vystavovali nadmernému slneniu, ak chcete dosiahnuť bronzové opálenie. Pri opaľovaní samozrejme závisí aj od fototypu pokožky, kedy svetlejšie typy bronzové opálenie dosiahnu len veľmi ťažko.

Na začiatku opaľovacieho procesu budete potrebovať maximálne 20 minút denne slnečného žiarenia. Zabudnite však na pobyt na slnku medzi 11.00 až 15.00 hod!

Dôležité je tiež používať kvalitné opaľovacie prípravky s vhodným ochranným faktorom ako ochranu pred nežiaducim spálením.

Po opaľovaní

Po opaľovaní vám pomôže krém alebo gél, ktoré hydratuje a upokojuje pokožku vystavenú slnečným lúčom. Mnohé z nich predlžujú opálenie, takže sa budete môcť tešiť z krásnej bronzovej pokožky. Sú bohaté na látky, ktoré zlepšujú stav pokožky, ako vitamíny a prírodné výťažky, ktoré vyživujú vašu pokožku.

Nesprchujte hneď po opaľovaní alebo pred použitím opaľovacieho prípravku. Takto umožníte pokožke absorbovať všetky benefity opaľovania.

Pohyb a zdravá výživa

Pri pohybe sa zvyšuje látková výmena v tele vplyvom zvyšovania obsahu kyslíka. Pri aktívnom pohybe na slnku sa slnečné lúče dostanú na všetky miesta na tele, čím vám vznikne krásne a rovnomerné opálenie.

Zdravá strava má byť súčasťou denného jedálnička každého. Viete, že určité potraviny vám pomôžu dosiahnuť krásne a dlhodobé opálenie rýchlejšie? Ide hlavne o ovocie a zeleninu ako červená paprika, karotka, broskyne, brokolica, či paradajky, ktoré obsahujú veľké množstvo betakaroténu. Ten prispieva k oxidačnej činnosti nášho tela a zvyšuje tvorbu pigmentu v pokožke.

V drogériách si dokonca môžete kúpiť aj prípravky na urýchlenie opálenia. Urýchľujú tvorbu melanínu a zabezpečujú rýchly vzhľad prirodzene opálenej pokožky. Bohato vám však budú stačiť uvedené tipy a vy sa tak budete tešiť z krásnej bronzovej pokožky!

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9