Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Upchatý nos vám nedá dýchať? Jedinečný trik, ako ho uvoľniť už za jednu minútu!

(Zdroj: Thinkcstock.cz)

Mnohí ho považujú za najhorší príznak prechladnutia, mnohých chorôb či alergie! Upchatý nos nás obmedzuje v každodenných činnostiach, kvôli nemu sa cítime celkovo zle a nemôžeme sa na nič sústrediť. Ako čo najrýchlejšie spriechodniť dutiny?

Môcť sa slobodne nadýchnuť berieme ako samozrejmosť. Stáva sa však, že nám občas zlyhá imunita a nastúpi choroba. Sme unavení, máme oslabené telo a čo je najhoršie - prechladneme a kvôli upchatému nosu nemôžeme normálne fungovať! Niekoľko dní bez poriadneho nadýchnutia nosom - no čo je horšie? Našťastie existuje trik, ktorý vám zaručí, že budete voľne dýchať už po niekoľkých sekundách!

Trik, ako voľne dýchať v priebehu okamihu!

Ruskí lekári, ktorí praktizovali Butejkovu dýchaciu metódu, zostavili dychové cvičenie. Bolo testované na 100-tisícoch ľuďoch a zaznamenalo veľký úspech. Ak chcete konečne voľne dýchať, postupujte presne podľa nasledujúcich krokov a po minúte sa dostavia výsledky. Dutiny budú spriechodnené a vy sa budete hneď cítiť lepšie!

Posaďte sa, buďte vzpriamení a uvoľnení. Najdôležitejšie je mať počas cvičenia ústa stále zatvorené! V opačnom prípade tým celý proces narušíte a cvičenie bude neúčinné.


Nenápadný záškodník voda s citrónom: Vyrazí vám dych, čoho je schopná, ak robíte túto chybu!


1. Vydýchnite nosom.

2. Zadržte dych podržaním nosa.

3. Pohybujte hlavou dozadu a dopredu. Nerobte prudké pohyby! Stačí jemne.

4. Ústa majte naďalej zatvorené, pomaly pohybujte hlavou a nos majte zapchatý prstami.

5. Pokračujte, až kým nepocítite potrebu sa nadýchnuť.

6. Pustite svoj nos a nadýchnite sa ním, ale so zatvorenými ústami.

7. Na záver urobte veľký nádych a následne dýchajte pomaly a pokojnejšie.

V prípade potreby môžete opakovať. Pozor, tento trik zaberá pri bežnom upchatí nosa! Iné je to v prípade, ak trpíte chronickým zápalom dutín alebo máte nosové polypy.

Čo ešte pomáha?

  • Majte hlavu pri ležaní na vyvýšenom mieste. Tak bude sliznica viac uvoľnená a bude sa vám lepšie dýchať. Pozor na to, aby netrpela krčná chrbtica! Môžete sa z času na čas postaviť a precvičiť si ju krúživými pohybmi.
  • Inhalujte! V obchodoch nájdete viacero typov inhalátorov, alebo sa môžete spoľahnúť na starý osvedčený tip našich mám: na inhaláciu nad hrncom plným horúceho harmančeka, eukalyptu alebo esencie s morskou soľou.
  • Nosové kvapky a spreje sú prvou pomocou, ak sa chceme voľne nadýchnuť. Dajte však prednosť tým na báze morskej soli. Sú šetrné a účinné. Príznaky ochorenia horných dýchacích ciest zmiernia izotonické roztoky. Majú rovnakú koncentráciu soli ako bunky ľudského tela. Zbavia vás nadbytočného hlienu a vyčistia nosné dutiny!

Čítajte tiež: Celé roky znášal nepríjemnú nádchu: Nemohol uveriť vlastným očiam, keď odhalil pravú príčinu!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9