Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Megatrolejbusy v Bratislave nevydržali ani dva týždne prevádzky: Dopravný podnik sa bráni, ide iba o bežné nedostatky!

Megatrolejbus v Bratislave Zobraziť galériu (3)
Megatrolejbus v Bratislave (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Cestujúci na najvyťaženejšej bratislavskej trolejbusovej linke č. 71 majú problém. Dlhoočakávaná úľava, ktorú mali zabezpečiť dvojkĺbové 24 metrové trolejbusy Škoda-Solaris Trollino 24 sa začali kaziť už týždeň po oficiálnom nasadení. Dodnes nie sú doriešené všetky problémy a dopravný podnik tak musí chýbajúce trolejbusy dopĺňať kratšími Škoda 31 Tr SOR, ktoré jazdili na trase v minulosti.

Podľa informácií webu imhd.sk sa od oficiálneho uvedenia megatrolejbusov do služby 3. februára práve na linke 71 prakticky okamžite začali objavovať poruchy na vozidlách, ktoré bránili kompletnej obsluhe linky väčšími vozidlami. Situácia sa mala čiastočne zlepšiť v priebehu marca, no od apríla sa poruchy začali objavovať znova. Megatrolejbusy museli zastupovať menšie vozidlá, ktoré cestujúcim neposkytnú toľko priestoru a komfortu ako nové trolejbusy. Linka 71 je najmä v pracovných dňoch extrémne vyťažená a v trolejbusoch býva bez pomoci väčších trolejbusov veľká tlačenica. DPB pritom už viac nemôže skrátiť intervaly odchodov spojov z kapacitných dôvodov, aj preto využili práve dvojkĺbové vozidlá.

Do dvanástej hodiny boli nahlásené bombové útoky na vyše 800 školách po celom Slovensku (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Z celkového počtu 16 megatrolejbusov v službách Dopravného podniku Bratislava potrebuje mať mesto nasadených 13 kusov tak, aby vykryli potreby spomínanej linky spájajúcej Hlavnú stanicu Bratislava s Ružinovom a Vrakuňou. Podľa imhd.sk sa ich však za posledný mesiac darilo dostať do dennej prevádzky iba štyri až osem. 

Megatrolejbus v Bratislave
Zobraziť galériu (3)
Megatrolejbus v Bratislave  (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

Megatrolejbus v Bratislave
Zobraziť galériu (3)
Megatrolejbus v Bratislave  (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

Podľa vyjadrenia dopravcu majú nové trolejbusy ako nový produkt svoje "detské muchy" a dodávateľ pracuje na ich odstránení. „DPB adresoval dodávateľovi (konzorcium Solaris + Škoda Electric) výzvu na okamžité odstránenie porúch a zabezpečenie požadovanej disponibility. Momentálne komunikujeme s dodávateľom na dennej báze a servisné tímy dodávateľa v rámci reklamácií intenzívne pracujú na odstraňovaní identifikovaných nedostatkov, ktoré sa vyskytujú. Obnovenie plnej výpravy megatrolejbusov závisí od dodávky náhradných dielov a tiež od efektivity riešení na strane dodávateľa."

Viac o téme: Dopravný podnikBratislavaMegatrolejbusy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu