Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Pozor na ďalšie medvede: VIDEO Pri Vrícku sa špacíroval vedľa cesty! FOTO Na východe šelmu videli blízko obcí

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Repro foto Facebook/Turčianska Záhradka, Facebook/Obec Bzenov)

VRÍCKO - Pomaly už nie je deň, čo by sa neobjavila správa, že niekde videli medveďa. Najnovšie zachytili šelmy v obci Petrovany v okrese Prešov a pri obci Vrícko v okrese Martin. Počas týždňa varovali v prešovskom okrese aj pred výskytom medveďa pri obci Bajerov. Buďte opatrní.

archívne video

Legislatívu k výskytu medveďa treba prijať v zrýchlenom režime, tvrdí Taraba (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Obec Petrovany, ktorá leží len pár kilometrov od Prešova, varovala obyvateľov, že vo štvrtok 25. apríla o 13.45 h bol zaregistrovaný pohyb tejto šelmy aj v katastri ich obce. „Konkrétne v lokalite ‘Roveň’ – smerom pod ‘Huru’ (za repkou olejnou smerom k lesu),“ spresnila obec na sociálnej sieti. „Informujeme preto obyvateľov i verejnosť, že v rámci bezpečnosti a ochrany zdravia je preto nevyhnutné zvýšiť ostražitosť v lesnom poraste a minimalizovať tak možnosť stretu s medveďom,“ doplnila.

Pozor na ďalšie medvede:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Obec Petrovany- informačná stránka obce)

Pred pár dňami v tom istom okrese videli medveďa aj pri obci Bajerov v odbočke na Fíľovskú vodu. Upozorňuje na to na sociálnej sieti obec Bzenov, ktorá sa nachádza blízko Bajerova. Medveďa zachytila fotopasca v utorok pred polnocou.

Pozor na ďalšie medvede:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Obec Bzenov)

Medveďa videli aj pri obci Vrícko v okrese Martin. Spozorovali ho vedľa cesty počas toho, ako tam hľadá potravu, o prechádzajúce auto sa veľmi nezaujímal. Na sociálnej sieti zverejnila stránka Turčianska záhradka video, ktoré natočil ich fanúšik Martin. V tejto oblasti sa medvede objavujú pomerne často.

Viac o téme: MedvedeVríckoPetrovany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu