Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Ľudia neverili vlastným očiam: Z oblohy padali živé ryby, šialené VIDEO! Príčina bizarného javu vás dostane

(Zdroj: X/UKR_token)

JÁSÚDŽ – Je nepravdepodobné, že na vás z neba spadne ryba, nie je to úplne nemožné. Na vlastnej koži sa o tom presvedčili obyvatelia iránskeho mesta Jásúdž, ktorí tento jav zaznamenali v pondelok počas intenzívnych dažďov.

Používateľov sociálnych sietí zaujali videá tohto bizarného fenoménu známeho ako rybí dážď. Video, ktoré nakrútil miestny obyvateľ, zachytáva ryby padajúce z neba na mestské námestie. Kameraman dokonca zobral zo zeme jednu rybu, ktorá bola ešte živá a pohybovala sa. Zábery boli zachytené v iránskom meste po tom, čo malé mesto, ktoré je od najbližšieho brehu vzdialené asi 280 kilometrov, zasiahla prudká búrka.

Portál Iran International uvádza, že 21 rôznych častí krajiny zažilo záplavy v dôsledku prudkých dažďov. Podľa varovania Iránskej meteorologickej organizácie sa očakávalo, že nová vlna zrážok začne v nedeľu a rozšíri sa do susedných oblastí. Oblasť Shabestar vo východnom Azerbajdžane patrí medzi najviac postihnuté oblasti.

Čo spôsobuje, že ryby vystúpia na oblohu?

Existuje len málo hĺbkových vedeckých pozorovaní tohto javu, hoci experti vo všeobecnosti predpokladajú, že príčinou sú tornáda. Tornáda, ktoré prechádzajú cez vodné plochy, absorbujú jazernú alebo oceánsku vodu, rovnako ako ryby a iné vodné organizmy. Tornádo tak vtiahne ryby do svojho víru a zmieta ich v oblakoch, kým vietor neutíchne do bodu, kedy sa dopadnú späť na zem, niekedy dokonca celé kilometre od pôvodného miesta.

Viac o téme: TornádoIránRybí dážď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu